Spillerne og støtteapparatet støtter Foodbanks med £40.000

En fantastisk gest fra Liverpool FC.

14. mar 2020 kl 22.28 Arild Skjæveland

Det er mye fattigdom i England, og også i Liverpool. Det gjør at mange familier er helt avhengig av matbanker som Fans Supporting Foodbanks, som før hver eneste hjemmekamp samler inn matvarer til de som trenger det utenfor Anfield.

Det at Korona-viruset nå setter en stopper for fotballen gjør at det også går hardt utover matbankene, i en tid der familiene kanskje trenger det aller mest. Hele 25 prosent av det de får inn, kommer fra kampdag.

Det har spillerne og Liverpool FC tatt tak i. Nå kommer spillerne og LFC Foundation til å donere £10.000 for hver hjemmekamp som skulle blitt spilt på Anfield denne våren, for å sikre videre drift av Fans Supporting Foodbanks, rapporterer Liverpoolfc.com.

Klubben vil også bidra

Klubben kommer også til å komme med en donasjon til North Liverpool Foodbank, og all mat som er til overs på Melwood og Anfield kommer til å bli donert.

Det blir også satt opp steder en kan donere på Liverpools supporterbutikker i byen, og en kan donere på nett. 

Historien om Liverpool-spillernes bidrag dukket først opp på Twitter, da Jordan Henderson skal ha sendt en tekstmelding til Labour-politikeren Ian Byrne i West Derby, med ønske om å bidra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]