Klopp får skryt av generaldirektøren i Verdens helseorganisasjon

Managerens melding har fått mye oppmerksomhet.

14. mar 2020 kl 14.49 Arild Skjæveland

Fredag kom Jürgen Klopp med en melding til supporterne på vegne av seg selv, laget og klubben, etter at Premier League har utsatt Premier League til tidligst 3. april.

«Først og fremst, vi må alle gjøre alt som er mulig for å beskytte hverandre, i samfunnet. Dette burde være tilfellet hele tiden, men nå er det viktigere enn noen gang. Jeg har tidligere sagt at fotball føles som det mest viktige blant det minst viktige. I dag er ikke fotball eller fotballkamper viktig i det hele tatt», sier den tyske manageren.

«Dagens avgjørelse er tatt med motivet for å holde folk sikre. Det er hovedgrunnen til at vi støtter det fullt ut. Vi har sett at spillere, trener og ansatte fra andre lag har blitt syke. Dette viser at det ikke er noen immunitet å være en del av fotballen. Til våre rivalklubber og individer som er berørt, og til de som senere vil bli det: dere er i våre tanker og bønner», sier han videre. 

Får skryt fra flere hold

Nå får manageren skryt fra flere hold. Generaldirektøren i Verdens helseorganisasjon (WHO) er en av dem som trekker frem Klopp sin melding.

«Takk Jürgen Klopp og Liverpool FC for den sterke beskjeden til verden.  Sett folks helse først, reduser risikoen, ta vare på sårbare, og medfølelse: dette er WHO-måten. Vi vil vinne kampen mot Covid 19 dersom vi jobber sammen», skriver Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus på Twitter

«Som så ofte, treffer Jürgen Klopp med tonen og meldingen. Masse medfølelse og perspektiv her», skrev Henry Winter da han omtalte meldingen i går. 

– Han vet at han er lederen

Darren Fletcher med en fortid i Manchester United snakket også om meldingen fra Liverpool-sjefen da han snakket i BBC 5 Live-studio tidligere i dag. 

– Det er mange managere som ikke innser hvilken tyngde ordene deres har. Det er mer enn bare for spillerne, på treningsfeltet og med taktikk. Du er personen i fokus, og lederen for hele fotballklubben og hele supporterskaren i verden. Jürgen Klopp vet det, sier Fletcher. 

– Det skjer også at han sier ting etter kamper, men når han faktisk har tid til å tenke gjennom noe - og han avviser ikke pressen og media, så vet han hvor mye vekt ordene hans har. Han tar tid og kommer med de riktige svarene. Uansett om det er for å hjelpe laget sitt, eller imot laget sitt, så velger han alltid de riktige ordene for supporterne.

– Det er et tegn på en stor manager. Det har også de tidligere store managerne i fotballhistorien gjort. De innser at rollen deres er viktigere enn bare 11 mann på banen eller en tropp på 20. Beskjedene deres går ut til alle supporterne og fotballen i hele verden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]