Klopps beskjed til supporterne

Den tyske manageren har et tydelig budskap.

13. mar 2020 kl 15.09 Kenneth Baraas

Jürgen Klopp kommer med en beskjed til Liverpool-fansen på vegne av ham selv og laget, etter at Premier League har utsatt ligaen til tidligst 4. april grunnet den pågående spredningen av koronaviruset. 

«Jeg mener at dette ikke er et øyeblikk der en fotballmanager er noe som er viktig, men jeg forstår at supporterne ønsker å høre fra laget, og da vil jeg komme med en beskjed. 

Først og fremst, vi må alle gjøre alt som er mulig for å beskytte hverandre, i samfunnet. Dette burde være tilfellet hele tiden, men nå er det viktigere enn noen gang. 

Jeg har tidligere sagt at fotball føles som det mest viktige blant det minst viktige. I dag er ikke fotball eller fotballkamper viktig i det hele tatt. 

Dagens avgjørelse er tatt med motivet for å holde folk sikre. Det er hovedgrunnen til at vi støtter det fullt ut. Vi har sett at spillere, trener og ansatte fra andre lag har blitt syke. Dette viser at det ikke er noen immunitet å være en del av fotballen. Til våre rivalklubber og individer som er berørt, og til de som senere vil bli det: dere er i våre tanker og bønner. 

Jeg har tidligere sagt at fotball føles som det mest viktige blant det minst viktige. I dag er ikke fotball eller fotballkamper viktig i det hele tatt

Ingen av oss vet i dette øyeblikket hva det endelige resultatet blir, men som et lag har vi tro på at myndighetene tar avgjørelser basert på forsvarlig skjønn og moral. 

Ja, jeg er manager for dette laget og har derfor et lederansvar med tanke på fremtiden vår på fotballbanen. Men jeg tror i dette øyeblikket, med så mange mennesker rundt i byen vår, regionen, landet og verden som står overfor angst og usikkerhet, at det ville vært helt galt å snakke om noe annet enn å råde folk til å følge ekspertråd og passe på seg selv og hverandre. 

Vår beskjed til supporterne handler om deres velvære. Prioriter helsen først. Ikke ta noen risikoer. Tenk på sårbarheten i samfunnet og gjør handlinger som gangner det på best mulig måte. 

Vær så snill å pass på dere selv og hverandre.

You´ll Never Walk Alone, 

Jürgen» 

Kilde: Liverpoolfc.com

Har du innspill til journalisten?
[email protected]