– Vi kommer ikke til å klandre ham et eneste sekund for dette

Jürgen Klopp nekter å legge skylden på reservekeeper Adrian.

12. mar 2020 kl 08.27 Einar Kvande

Sju minutter ut i første ekstraomgang skjedde det som på mange måter beseglet Liverpools skjebne i årets Champions League. Liverpool-keeper Adrian klarerte et tilbakespill rett i beina på Joao Felix, og gjestene var nådeløse når de fikk gratissjansen. Felix spilte ballen til Marcos Llorente, som skjøt lavt i hjørnet bak en Adrian som skled når han forgjeves slengte seg etter skuddet.

– Han tar dette som en mann. Han vet hvordan dette er. Vi kommer ikke til å klandre ham et eneste sekund for dette. Jeg aner ikke hva dere kommer til å skrive, men vis litt respekt, det hadde vært fint. For han ønsket ikke å gjøre dette, svarte Jürgen Klopp journalistene da han ble spurt om situasjonen under pressekonferansen etter Champions League-exiten.

– Han har reddet oss så mange ganger når han har spilt. Han har spilt supert etter at han kom hit. Dette baklengsmålet hjalp oss ikke i kveld, men slik er det bare. Når du taper kamper, taper du av flere forskjellige årsaker. Det har jeg alltid sagt. Dette var ikke øyeblikket hvor vi tapte kampen, men det fikk stor betydning. Vi kan ikke si det ikke hadde det, for det er selvsagt. Men det er alt. Vi slapp inn ett mål til etter dette, og vi scoret ikke når vi hadde sjansen. Det var mange grunner til at vi ikke gikk videre, fortsatte Liverpool-manageren.

– Vi vil hjelpe ham

Tabben til Adrian førte til at Atletico Madrid reduserte til 2-1 i kampen. Dermed stod det 2-2 sammenlagt og gjestene hadde fått et viktig bortemål. På overtid i første ekstraomgang scoret Llorente igjen, og Liverpool måtte dermed score to ganger i andre ekstraomgang. Isteden ble det Alvaro Morata som punkterte kampen på overtid.

– Slik er livet. Spesielt når jobben din er så synlig. Folk dømmer deg. Men Adrian er en mann, en voksen mann, og han vil håndtere dette. Vi vil hjelpe ham med det, uten at jeg tror han trenger det, om jeg skal være ærlig, avsluttet Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]