Fem ting om kampen:Det blir ikke tre finaler på rad, men den største gleden på tretti år er rett rundt hjørnet

Liverpool-spillerne leverte en god kamp, men det holdt ikke helt inn denne gangen.

Fremdeles en drøm som kan gå i oppfyllelse

Anfield-klubben får ikke muligheten til å spille sin tredje Champions League-finale på rad, og det er med på å legge en demper på spenningen i resten av sesongen. Jürgen Klopps mannskap har allerede vunnet Supercupen og VM for klubblag, mens den aller gjeveste turneringen er innenfor rekkevidde. De røde må skaffe seks poeng for å oppfylle alle Liverpool-supporteres største ønske - en tretti år lang drøm om å vinne ligaen. 

Neste motstander i ligaen er Everton på mandag, mens Manchester City møter Burnley på lørdag. Skulle de lyseblå tape den kampen, kan Liverpool sikre ligagullet allerede i Merseyside-derbyet. Videre følger det muligheter mot Crystal Palace på hjemmebane og Manchester City på Etihad. 

Henderson tilbake

Det var kanskje noe overraskende at Fabinho ble benket til denne kampen, men formen til brasilianeren har ikke vært på topp etter hans tilbakekomst fra et langt skadeopphold. Jordan Henderson briljerte i den dype midtbanerollen i tiden «støvsugeren» var ute på sidelinjen, og det var et godt syn å se kapteinen tilbake i spill. 

Laget ser tryggere, stødigere og mer komfortable ut med den høylytte engelskmannen som trekker i trådene. Det kan også ha vært anledningen, men det virker som lagkameratene hever seg når Henderson kjefter og smeller rundt seg. Skadefraværet til 29-åringen kan ha vært med på å gjøre den tidligere Sunderland-spilleren til en enda større favoritt til årets spiller i ligaen. Liverpool har ikke helt sett ut som seg selv i tiden kapteinen har vært ute, men i dag var tonen en helt annen. Til tross for å ryke ut, leverte Liverpool en veldig god forestilling som på en annen dag kunne holdt til avansement. 

FORTVILET: Andy Robertson ga nesten en bursdagsgave til seg selv, da han stanget ballen i tverrliggeren.

FORTVILET: Andy Robertson ga nesten en bursdagsgave til seg selv, da han stanget ballen i tverrliggeren.

Angrepsvåpen i alle ledd og sjansesløseri

Liverpool stanget i store deler av første omgang, og det ville seg ikke helt for supertrioen Sadio Mané, Mohamed Salah og Roberto Firmino. Dermed måtte de røde finne en annen vei gjennom Atletico-muren. Hjemmelaget kombinerte flott på høyresiden, og Alex Oxlade-Chamberlain sendte inn en strøken ball inn i feltet. Der kom Gini Wijnaldum på et av sine velkjente løp inn i feltet og headet ballen bak Jan Oblak. Målene er spredd innad i Jürgen Klopps mannskap denne sesongen, som kan skilte med hele 19 forskjellige målscorere i alle turneringer. 

I tillegg avsluttet Roberto Firmino alt snakk om hans Anfield-spøkelse. Brasilianeren hadde ikke scoret på hjemmebane siden Champions League-oppgjøret mot Porto i april 2019, men nå gjorde han en ende på det - dog til liten nytte. 

Det kunne vært så mye mer, og blant mange sjanser var det Andy Robertson tverrliggertreff som huskes aller best. De røde var lite giftige foran mål, men motstanderens keeper må også roses - Jan Oblak spilte en stor kamp under flomlysene på Anfield. 

God stemning

Anfield-publikummet var med på å sette rammen på denne Champions League-kvelden. Det har vært mye usikkerhet om Liverpool fikk tillatelse til å åpne dørene for supporterne. Serie A har suspendert ligaen inntil videre, La Liga skal fremover spilles for tomme tribuner, og det samme skjer i blant annet flere Champions League-kamper. 

Det var fryktet at bekymringen for ytterligere spredning av viruset Covid-19 skulle føre til tomme tribuner i kveldens kamp, men det ble altså ikke tilfellet. Myndighetene i England vurderer situasjonen fra dag til dag, og blant annet Liverpools U18-kamp på lørdag spilles for tomme tribuner. Det vil nok ikke overraske mange om det også kan skje med Liverpools førstelag fremover. 

SKJEBNESVANGERT ØYEBLIKK: Adrian spilte ballen rett i beina til Joao Felix.

SKJEBNESVANGERT ØYEBLIKK: Adrian spilte ballen rett i beina til Joao Felix.

Adrians mulighet

Den tidligere West Ham-keeperen har nok fått flere sjanser i Liverpool-trøya enn han trolig så for seg før sesongen. Tidligere i sesongen har spanjolen sett ut som den perfekte andrekeeper, som har levert i fraværet av de rødes soleklare førstevalg i form av Alisson Becker. Dog har reservevalget sett litt skjelven ut i det siste, og ikke vært med på å spre den tryggheten som hans brasilianske lagkamerat gjør. 

Det var ikke stort å gjøre for Adrian i den første omgangen, og det var nesten så man glemte at det ikke var Alisson som sto mellom stengene. Det skal de ti utespillerne ha ros for, de gjorde det veldig komfortabelt for dagens sisteskanse i store deler av dagens kamp. 

Målvakten gjorde en svak involvering i den andre omgangen på et skudd fra Joao Felix, og mestret ikke å holde et forholdsvis tamt skudd fra portugiseren. På returen ventet Correa, men i den situasjonen var Adrian fryktløs og ryddet opp sin egen feil. 

Gjennom nesten hele kampen var det forholdsvis syltynt fra gjestenes angrep, som ikke håndterte presspillet til Liverpool særlig godt. Dog skulle kvelden ende alt annet enn godt for 33-åringen mellom Liverpools stenger. En svak klarering fra sisteskansen havnet i beina på Joao Felix, som spilte videre til Marcos Llorente. Sistnevnte skrudde ballen forbi Adrian, som ikke maktet å strekke seg langt nok. Samme mann gjorde det igjen litt senere for Atletico. Spanjolen Llorrente brukte samme hjørne for å overliste Adrian på nytt. Alvaro Morato satte spikeren i kista alene med Adrian et drøyt minutt før kamplederen blåste i fløyta for siste gang. 

Dermed er Europa-eventyret ute for den regjerende mesteren, men heldigvis er det ikke altfor lenge til Jordan Henderson på nytt løfter et trofé - forhåpentligvis.