Klopp om Atletico-stjerneskuddet som ikke var med sist:– Det vil bli noe annet denne gangen

Jürgen Klopp mener Joao Felix vil tilføye noe ekstra i det offensive spillet til Atletico Madrid.

10. mar 2020 kl 16.36 Kenneth Baraas

Det spanske laget stilte uten Joao Felix i forrige kamp mot Liverpool, men det meste tyder på at 20-åringen vil være i startelleveren på Anfield. Unggutten startet og scoret i forrige ligakamp mot Sevilla, og vil utgjøre en trussel for de rødes forsvar i onsdagens kamp. 

– Ja, det vil være noe annet. De vil trolig spille ganske likt defensivt, men offensivt med Joao… Wow, så ung og med slike ferdigheter, en fin kombinasjon, sa Klopp på dagens pressekonferanse.

– Morata er litt usikker, men Joao er nå klar. Vi så deres forrige kamp. Det så intenst ut etter en så lang pause, og det vil det også være i morgen. Vi må stresse dem i områder der de ikke ønsker å være stresset.

Alvaro Morata mistet mandagens trening på grunn av et problem med låret, men ifølge den spanske avisen AS kommer han til å være tilgjengelig til onsdagens kamp.

MÅLSCORER: Joao Felix feirer helgens scoring mot Sevilla.

MÅLSCORER: Joao Felix feirer helgens scoring mot Sevilla.

Den portugisiske journalisten, som stilte spørsmålet om sin landsmann, sitter nå godt tilbakelent og nyter svaret til Klopp, før tyskeren fortsetter:

– Han har hurtighet, kreativitet og et godt fotball-hode. Han kan skape problemer hvis vi ikke er oppmerksomme og forberedt på dette, men det er vi. Guttene vil være forberedt på det, men det betyr ikke at de ikke kan skape problemer.

– Det vil bli annerledes (med Joao), men de gjorde det også godt uten ham da vi spilte i Madrid.

Seiersoppskriften

Klopp fortsetter videre med å fortelle om Liverpools sjanser i oppgjøret mot laget fra Spanias hovedstad.

– Det er bare pause for oss. Vi bruker pausen vanligvis ganske kritisk. I andre omgang lærer vi fra situasjoner og forbedrer oss. Denne gang har vi hatt tre uker, og ikke 15 minutter.

– Vi ønsker å bruke den tiden. Det er mye tydeligere enn før. Noen av fordelene de hadde er nå fordeler for oss.

– Supporterne våre vil være en fordel, og vi må bruke det i kampen. Det må være eksepsjonelt, fordi de forsvarer seg dypt og er farligere på kontringer. Alle spillerne kan være farlige. Dødballer, et rutinert lag. De vet hvordan de skal håndtere alt, fortsatte Klopp. 

– Vi kan ikke være redde for å ryke ut. Dersom vi er redde kan vi ikke spille med frihet. Vi vil få sjanser, og vi må sørge for at vi tar dem.

Liverpool - Atletico Madrid spilles onsdag kl. 21.00 og sendes på TV 2 Sport 1, Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]