Klopp om effekten Champions League-exiten har på resten av sesongen

Jürgen Klopp hadde svaret klart da en journalist antydet at tapet for Atletico Madrid vil påvirke Liverpool negativt i ligainnspurten.

12. mar 2020 kl 09.47 Einar Kvande

Klopp var tydelig på at han ikke trodde at tapet for Atletico vil påvirke spillerne negativt i de kommende Premier League-kampene.

– Kom igjen, vi prøvde alt! Vi har hatt en eksepsjonell reise i Champions League i to og et halvt år. Vi har hatt fest etter fest etter fest i denne turneringen. I kveld var det også duket for fest. Det var en stor kveld. Publikum var eksepsjonelle. Hele stadion viste seg fra sin beste side. Guttene leverte en super kamp, kjempet hardt, spilte bra og scoret vidunderlige mål. Men vi tapte. Det er alt. Det vil ikke påvirke noe annet. Nå får vi mer tid til å forberede oss til Premier League-kampene, og så får vi se hvordan sesongen utvikler seg videre. Ingen vet det nøyaktig nå, selvsagt, lød responsen fra Liverpool-manageren.

Slitne spillere

– Vi har av og til vært heldige som har gått videre i Champions League, men som regel har vi virkelig fortjent det. I kveld er vi ute. Atletico vant begge kampene, og fortjener å være i neste runde. Så nå vil vi bivåne Champions League isteden for å være en del av det. Men alle vet vi vil komme tilbake etter dette. Jeg vil takke alle som har hjulpet oss på veien. Men nå er det over, og vi kan ikke forandre på det lenger, fortsatte Klopp.

– Men det vil ikke påvirke oss i ligaen. Denne kampen varte i 120 minutter. Jeg har ikke hatt tid til å spørre spillerne ennå, men vi så slitne ut mot slutten. Forhåpentligvis er alt bra med dem. Nå har vi tre dager eller noe slikt til å forberede oss til derbyet, og så vil vi spille den kampen. Dette er den eneste innvirkningen denne kampen har hatt på oss. Men at vi er ute av Champions League vil ikke påvirke oss i ligaen i det  heletatt.

Everton - Liverpool spilles på Goodison Park kommende mandag klokken 21.00, og blir sendt direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]