NFF bekrefter:Europamesterskapet utsettes

Det skal ha blitt enighet om at landslagsturneringen ikke spilles denne sommeren.

17. mar 2020 kl 13.24 Kenneth Baraas

Tirsdag formiddag ble det avholdt møte i regi av UEFA. Møtet, som foregikk over telefon, ble ledet av UEFA-president Aleksander Ceferin og øvrig ledelse i organisasjonen. Der deltok ECA, organisasjonen som representerer fotballklubber i Europa, utvalgte Premier League-lag - deriblant Liverpool - og andre europeiske klubber, de europeiske ligaene, samt alle 55 av UEFAS medlemsorganisasjon - altså landslagene, ifølge The Independent og Sky Sports. 

Den endelige avgjørelsen tas av UEFAs hovedutvalg, som blant annet inkluderer tidligere Manchester United-direktør David Gill. 

Hovedfokuset på møtet var en utsettelse av europamesterskapet denne sommeren. Turneringen skulle starte den 12. juni og arrangeres i 12 ulike europeiske byer. En naturlig løsning ville vært å flytte mesterskapet til sommeren 2021, som ville økt sjansene for at de europeiske ligaene får tid til å fullføre sine sesonger. 

– Vi vil foreslå for UEFA å utsette europamesterskapet. Vi vil forsøke denne løsningen fordi det er mest rettferdig og korrekt med tanke på alt arbeidet og all investeringene klubbene har bak seg, sa Gabriele Gavina, president i den italienske fotballføderasjonen, før møtet ble avholdt. 

EFL, The English Football League, uttalte følgende på mandag: 

«Vi har full forståelse for at det er et stort ønske fra media og publikum om å forstå hva som vil skje videre, men det har ikke på dette tidspunktet blitt tatt noen avgjørelse. Vi føler det er upassende å svare på hypotetiske løsninger når det er en slik usikker situasjon som foregår.» 

Utsettes

Norges Fotballforbund var en av de første ute med nyheten om at sommerens europamesterskap utsettes til neste sommer. 

Det er fremdeles uvisst hvilke konsekvenser dette vil ha for de hjemlige ligaene rundt om i Europa, men det er blitt sagt at det skal holdes flere møter utover ettermiddagen.

Torsdag skal Premier League avholde møte med klubbene angående situasjonen. 

Det meldes også om at Copa America er flyttet til 2021. Turneringen skulle egentlig avholdes fra 12. juni til 12. juli denne sommeren, der flere Liverpool-spillere ville deltatt, men det ser ikke ut til at det skal spilles mesterskap i Sør-Amerika. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]