Dette blir temaene på dagens Premier League-møte

Premier League-klubbene har et møte for å diskutere korona-krisen i dag.

19. mar 2020 kl 09.34 Einar Kvande

Sesongen er så langt satt på vent til første helgen i april på grunn av spredningen av Covid-19 i Europa.

Premier League-klubbene skal diskutere situasjonen som er oppstått klokken 11.30 i dag. Der er det ventet at representanter fra alle 20 Premier League-klubbene ytrer ønske om at inneværende sesong blir fullført, om det hele tatt er mulig, og ideelt sett før 30. juni. Det skriver David Conn i The Guardian.

En så sen avslutning av Premier League-sesongen er mulig etter at UEFA bestemte seg for å utsette sommerens EM-sluttspill til 2021.

16 av Premier League-klubbene har ni kamper igjen å spille, og Liverpool kan potensielt vinne ligaen ved å slå Manchester City i klubbenes innbyrdes oppgjør på Etihad første helgen i april. City, og tre andre klubber, Sheffield United, Arsenal og Aston Villa, har ti kamper igjen å spille.

Kommer neppe med noen konkret dato

Det er imidlertid få som tror at det er realistisk at Premier League starter opp igjen allerede de første helgen i april. Under dagens møte ventes det å bli diskutert om dette fortsatt er et realistisk mål.

BBC tror at Premier League-klubbene vil måtte innse at det ikke blir spilt fotball på mange uker ennå, og hevder det er lite sannsynlig at klubbene vil bestemme seg for en konkret dato for når de håper å spille kamper igjen. 

FIFA hadde et møte i går der man diskuterte om spilleres kontrakter og registreringsperioder kan justeres og forlenges. De fleste av disse løper til 30. juni. Dersom sesongen ikke kan fullføres innen den tid, er dette ventelig også et tema som vil bli diskutert under dagens Premier League-møte.

Man vil også trolig diskutere muligheten for å spille kamper bak lukkede dører, og de økonomiske virkningene som korona-krisen har på klubbene.

Klubbene har også diskutert med Sky og BT Sport om de kan levere mer TV-innhold, i form av intervjuer og stoff fra bak kulissene, mens supporterne venter på at fotballen skal begynne å rulle igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]