Foreslår å kjøre halv sesong i 2020/21 for å få fullført inneværende sesong

Jamie Redknapp mener det vil bli feil å gi Liverpool ligatittelen uten at sesongen 2019/20 blir fullført.

19. mar 2020 kl 08.18 Einar Kvande

Den tidligere Liverpool-spilleren Jamie Redknapp mener det vil forårsake kaos dersom man avslutter sesongen 2019/20 etter 29 serierunder, og gir Liverpool ligamesterskapet.

Liverpool har for øyeblikket et forsprang på 25 poeng til Manchester City, og trenger kun seks poeng til for å bli ligamestere for første gang på 30 år. Alternativt holder det å slå City i lagenes innbyrdes oppgjør på Etihad, som er en av de ni kampene som gjenstår.

Situasjonen er mye mer uklar når det gjelder hvilke klubber som kvalifiserer seg for europacupspill og hvem som rykker ned. 

– Jeg føler det er selvsagt at vi må fullføre sesongen. Alt annet vil føles veldig urettferdig, uttalte Jamie Redknapp under The Debate på Sky Sports tidligere denne uken.

– Du kan ikke bare kansellere sesongen. Det virker totalt meningsløst for meg. Selv om denne sesongen løper inn i neste sesong, så kan vi spille bare en halv sesong neste år. Jeg føler vi bare må fullføre denne sesongen på en eller annen måte, om mulig.

– Jeg tror ikke det finnes en person i verden som ikke tror at Liverpool vil vinne ligaen

– Nå gjenstår det ni kamper, og dersom du ikke fullfører sesongen, og gir Liverpool tittelen samtidig som du vedtar at Bournemouth, Norwich og Aston Villa rykker ned, vil det skape enorme ringvirkninger. Det vil skape kaos. Jeg kan ikke se at det vil skje akkurat nå. Jeg føler at vi må avslutte sesongen på en eller annen måte.

– Men dersom vi om et halvt år eller ett års tid fortsatt har de samme problemene, der folk fortsatt blir syke og folk fortsatt må isolere seg, tror jeg ikke det er noen sjanse for at sesongen vil bli avsluttet, sa Redknapp.

– Det er viktige avgjørelser som må tas. Men slik det ser ut akkurat nå, føler jeg at sesongen bare må avsluttes. Jeg ser ikke noen situasjon der vi bare kan nullstille alt, eller at vi bare kan gi Liverpool tittelen. De må vinne den. Vi vet alle at de vil vinne ligaen. Jeg tror ikke det finnes en person i verden som ikke tror det, men det handler om at det blir gjort på riktig måte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]