Siste fra UEFA:Målet er at toppligaene og Champions League skal ferdigspilles

Målet er at toppligaene og Champions League skal ferdigspilles

1. apr 2020 kl 15.25 Arild Skjæveland

I dag har UEFA samlet de 55 nasjonale forbundene til videokonferanse. Målet til UEFA er fortsatt at de europeiske toppligaene i Spania, England, Tyskland, Frankrike og Italia skal ferdigspilles før det blir snakk om en ny sesong. Det melder spanske AS

Dette er nytt

Alle privatlandskamper i juni utsettes for å frigjøre mer plass på kalenderen.

Håpet at spillerne kan komme i gang med trening med sine klubber i april og mai, avhengig av hvordan pandemien utvikler seg.

Med en forkortet pre-season i april og mai, håper UEFA at de kan være klar for å starte sesongen igjen i juni

Både La Liga og Premier League meddelte på møtet at deres prioritet var å få ferdigspilt årets ligasesong og Champions League - selv om dette skulle gå utover sommeren og gå inn i det som skulle vært 2020/21-sesongen - men ingen av de ville ofre noen av sine nasjonale cupturneringer.

Ønsket, og planen, er fortsatt at denne sesongen skal fullføres - dersom pandemien utvikler seg på en måte som gjør det mulig.

Hint om hva som er i vente

Med uttalelsene fra det engelske FA på møtet med UEFA, kan det virke som at det ikke kommer til å være så mye spenning om hva klubbene kommer frem til på fredagens Premier League-møte.

Det har blitt rapportert at fire klubber er interessert i at sesongen skal strykes - men nå virker det klart at dette ikke er et alternativ eller noe som vurderes på nåværende tidspunkt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]