Før dagens UEFA-møte:Vil starte neste sesongs europacuper i slutten av oktober

I dag skal UEFA ha møte med de 55 nasjonale forbundene.

1. apr 2020 kl 08.32 Arild Skjæveland

Denne uken er det to møter som er veldig interessante for Liverpool og fotballens fremtid denne sommeren. Det «viktigste» er på fredag, når de 20 Premier League-klubbene igjen skal møtes - men det som kommer frem og blir bestemt når UEFA skal ha møte med de 55 medlemsnasjonene i dag, kan også ha stor betydning for hvordan fotballkalenderen vil se ut i tiden fremover.

Ifølge sportsjournalist Juan Antonio Alcala i radiostasjonen COPE, kommer UEFA til å foreslå flere konkrete endringer.

Den viktigste, for Liverpools del, er at de ønsker oppstart av neste sesongs europacuper i oktober.

Oppstart 21. oktober?

Liverpool er allerede kvalifisert til neste års Champions League. De helrøde har vært matematisk klare for neste sesongs turnering flere måneder gjennom årets sesong, og dersom - som vi alle håper ikke skal skje, at sesongen strykes, vil de være kvalifisert gjennom forrige sesong både via ligaposisjon og som regjerende mester.

Ifølge Alcala vil det bli foreslått at Champions League 2020/21 skal starte 21. oktober. 

I utgangspunktet skulle kvalifiseringen til den turneringen ha vart fra 23. juni til 26. august, med første gruppespillkamp 15. september. Hvordan turneringen vil se ut, og om det vil bli en forkortet versjon, er så langt ikke meldt.

På møtet vil UEFA også foreslå en utsettelse av kvinnenes EM. Det skulle blitt spilt mellom 7. juli og 1. august 2021. Allerede har mennenes EM blitt flyttet til den sommeren.

Vi kommer til å følge rapportene fra UEFA-møtet utover dagen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]