– Vi trenger ikke kutt i spillerlønningene dersom sesongen blir fullført

Spillerforeningen (PFA) er skeptisk til lønnskutt.

31. mar 2020 kl 12.39 Arild Skjæveland

Gordon Taylor i spillerforeningen (PFA) vil være imot at spillerne skal gå ned i lønn for at klubbene skal komme seg gjennom krisen med Korona-viruset.

I storklubber som Barcelona, Juventus og Borussia Dortmund har det blitt gjort store kutt - men så langt har ikke Premier League-klubbene tatt etter. Partene var i samtaler om lønningene på mandag.

Taylor sier til Daily Mail at PFA ønsker å vite nøyaktig hvilken finansiell posisjon klubbene er i, før de vil komme til enighet om utsettelser av utbetalinger, for å hindre at klubbene «utnytter» pandemien for å spare penger.

– Vi vil ikke at noen skal utnytte krisen for å sikre seg selv. En forespørsel om mulig utsettelse av lønn må være realistisk og meningsfull, og krever gjennomgang. Spillerne har sin egen velferd å tenke på, sier 75-åringen. 

Ifølge Daily Mail er det minst tre klubber som så langt har bedt spillerne om å gå ned i lønn, for å sikre de ikke-spillende ansatte. Klubbene har fått beskjed om at det ikke er gjennomførbart uten at PFA går med på det. I Championship har Birmingham og Leeds gjort det likevel.

– Trengs ikke om sesongen fullføres

Taylor ber spillerne om å ikke akseptere det klubbene ber dem om.

– Det er uunngåelig at klubbene spør spillerne - kapteinen eller deres PFA-delegat, men vi oppfordrer spillerne til å ikke akseptere det. En gruppe som aksepterer det vil gjøre at spillere i andre klubber vil bli ukomfortable. Vi vil heller at det gjøres samlet, der vi er involvert, sier den omdiskuterte PFA-sjefen.

– Det er ikke nødvendig med lønnskutt dersom sesongen blir fullført.

Onsdag skal PFA møte Premier League og English Football League igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]