Independent: Flertallet for å fullføre sesongen bak lukkede dører

Myndighetene skal være positive til en plan om å spille bak lukkede dører, fordi de føler det vil gjenopprette ting litt til det normale i en vanskelig tid.

28. mar 2020 kl 12.33 Arve Vassbotten

Å fullføre 2019/2020-sesongen bak lukkede dører, skal være løsningen de fleste klubbene i både Premier League og EFL ønsker. Det opplyser flere høyprofilerte kilder til The Independent

Det ses også på som den mest fornuftige løsningen slik ståa er med koronaviruset akkurat nå, skriver avisens journalister Miguel Delaney og Tony Evans.

Premier League, EFL og Professional Footballers' Association (PFA) har hatt møter både torsdag og fredag.

Der har de først og fremst diskutert de økonomiske utfordringene denne situasjonen har på fotballklubbene. Men i forlengelse av det det har det også vært diskutert hva man skal gjøre med denne sesongen, fordi de ulike løsningene også byr på sine økonomiske konsekvenser.

Mange juridiske utfordringer

Det som fortsatt henger over klubbene er muligheten for at de må betale tilbake flere hundre millioner pund til TV-selskaper om sesongen ikke fullføres. Holdningen er naturligvis at «utsatte inntekter» er bedre enn at de ikke kommer i det hele tatt, eller i verste fall må tilbakebetales.

Derfor hevdes det i artikkelen at flertallet ønsker å fullføre sesongen, uansett når det blir. Det blir sett på som den mest rettferdige løsning, og også den løsningen som vil gi færrest juridiske utfordringer.

For en ting er TV-rettighetene, men også sponsorer og andre kan komme til å stoppe utbetalinger og kreve penger tilbakebetalt om sesongen annulleres. 

Til tross for det Independent nå skriver, så hadde The Athletic en artikkel fredag om at flere klubber er i ferd med å snu, og vil ha sesongen avsluttet og at den starter på null når det er forsvarlig.

Spillernes holdninger har endret seg

Å starte sesongen på nytt ville gitt ytterlige rettslige problemer, fordi man da ville startet sesongen med de samme kvalifiserte til europacup og til opprykk, som sesongen før, ifølge Independents artikkel. 

Derfor skal holdningen være at det beste er å spille for tomme tribuner om det kreves for å få en avgjørelse. Også innad i PFA skal holdningen til dette ha skiftet.

Flere spillere skal angivelig ha gått fra å være bekymret for egen helse til å ønske å spille etter en lang periode med kjedsomhet.

Ifølge The Guardian er en av tingene som spillerorganisasjonen nå undersøker, om spillerne forsikringer kan bli annulert hvis noen blir syke når de spiller i en periode der det er stor risiko for smittefare.

Det blir også sagt at myndighetene vil støtte en plan om å spille bak lukkede dører, fordi de føler det vil gjenopprette ting litt til det normale for folk i en vanskelig tid.

Ifølge The Mirror, som også skriver at kamper bak lukkede dører er det mest aktuelle, er et av problemene med kamper uten publikum at de fortsatt vil trenge helsepersonell på stadion - noe som er vanskelig i disse tider.

Avisen mener det er sannsynlig at kampene fortsatt vil bli utsatt lenger enn 30. april, og at det kanskje ikke kommer i gang igjen før den siste runden egentlig skulle spilles 17. mai.

Neste fredag skal Premier League ha ett nytt møte for å diskutere situasjonen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]