– Enige om at vanskelige beslutninger må tas

Premier League, EFL og PFA skal nå jobbe mot en samlet løsning på problemene flere klubber nå kommer i.

27. mar 2020 kl 19.32 Arve Vassbotten

Premier League, English Football League (EFL) og spillerorganisasjonen Professional Footballers Association (PFA), hadde fredag møte om konsekvensene utsettelsene av kamper får økonomisk for klubber og spillere.

De tre organisasjonene har nå kommet med en felles uttalelse om korona-situasjonen.

«Premier League, EFL og PFA møttes i dag for å diskutere den økende alvorligheten av COVID-19-pandemien. Det blir understreket at tankene til alle tre organisasjoner fortsetter å være med alle som har blitt rammet av viruset.»

Nye møter i neste uke

«Premier League, EFL og PFA er enige om at vanskelige beslutninger må tas for å redusere de økonomiske virkningen av den nåværende utsettelsen av profesjonell fotball i England, og har blitt enige om å jobbe sammen for å finne en samlet løsning.»

«Ligaene vil ikke komme i gang igjen før tidligst 30. april. De vil bare starte opp igjen når det er trygt og forholdene tillater det. Flere møter vil bli holdt i neste uke, der målet er å formulere en samlet plan for å håndtere de vanskelige omstendighetene ligaene, klubbene, spillerne, ansatte og fans møter», står det i uttalelsen. 

Leeds har tatt grep

Blant tingene det er ventet at de diskuterer til uken er lønnsreduksjon eller utsettelse av lønninger for Premier League-spillerne.

The Telegraph har tidligere skrevet at en lønnsreduksjon på rundt 20 prosent er realistisk, selv om enkelte klubber har ønsket mer. Flere klubber i Tyskland har blant annet gått med på en lønnsreduksjon på 20 prosent.

Selv om klubbene kan ta egne avgjørelser, er det et ønske om at alle Premier League-klubbene kommer fram til en samlet enighet.

Leeds ledet an da spillerne og trenerne torsdag kom til enighet om å utsette sine lønninger for at klubben kan betale andre ansatte i klubben. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]