Jürgen Klopp har gjort et intervju fra hjemmet:– Det er så mange der ute som har mye større problemer, så jeg ville skammet meg dersom jeg skulle snakke om mine «problemer»

Manageren har gjort et intervju med LFCTV.

27. mar 2020 kl 13.29 Arild Skjæveland

Jürgen Klopp har nå vært hjemme i huset sitt i Formby siden forrige fredag. Med unntak av noen små uttalelser her og der, som gårsdagens hyllest av helsearbeiderne, har det naturlig nok vært stille fra både spillere og manager de siste ukene.

Nå har Liverpools manager gjort et eksklusivt intervju med LFCTV. Du kan se hele intervjuet i videovinduet øverst.

– Jeg har det bra. Det er en vanskelig tid for oss alle, men fra et personlig standpunkt er det også interessant, for jeg har aldri vært i en slik situasjon, og har aldri vært så lenge hjemme.

– Personlig har jeg det bra, men som alle andre er jeg bekymret for situasjonen vi er inne i, sier Klopp.

Føles som en evighet

Det er bare litt over to uker siden Liverpool spilte mot Atletico Madrid på Anfield.

– Det er to uker siden, men det føles som en evighet siden vi spilte mot Atletico og hadde fri på torsdagen. Jeg husker at vi alle var klar over situasjonen med koronaviruset rundt om i verden, men vi var fortsatt i vår egen boble, og før det hadde vi det ikke i tankene i England.

– Vi spilte Bournemouth-kampen på lørdag, og vant, og på søndagen tapte Manchester City, så informasjonen vi hadde var «to seire til». 

Forberedelsene til åttedelsfinalen ble annerledes.

– Men mandag morgen våknet jeg opp og hørte om situasjonen i Madrid. At de skulle stenge skoler og universitetene fra onsdagen, så det var veldig rart å skulle forberede seg til den kampen for å være ærlig. Jeg sliter vanligvis ikke med ting rundt meg, og kan bygge vegger til høyre og venstre når jeg skal forberede meg til kamp, men der og da var det veldig vanskelig.

– Onsdag spilte vi kampen, og jeg elsket den. Jeg elsket det jeg så fra guttene. Det var en veldig, veldig god prestasjon, bortsett fra resultatet. Vi scoret ikke nok, og slapp inn for mange - det er klart, men utenom det var det en strålende kamp!

Sendte spillerne hjem for to uker siden

Fredag i 13. februar ble spillerne sendt hjem.

– Torsdag hadde vi fri, og da vi kom inn på fredag var det allerede klart at det ikke skulle være en økt. Ja, vi trente, men det var mer som et møte. Vi hadde mye vi måtte snakke om, og mye vi måtte tenke på. Ting jeg aldri tidligere i mitt liv har tenkt på.

– Ingen visste sikkert, og ingen vet fortsatt sikkert, hvordan det vil gå. Så det eneste vi kunne gjøre var å organisere det så bra som mulig for guttene, og sørge for at alt er ordnet, i det lille området vi har ansvar for. Det gjorde vi på kort tid, og så sendte vi guttene hjem, dro hjem selv, og er det fortsatt.

– Vanligvis forstår jeg mye mer av tingene jeg snakker om, for å være ærlig. Hvordan skulle jeg forklare situasjonen rundt korona? Ingen sjanse, sier han.

Samme spørsmål som alle andre

Liverpool-manageren forteller at han sitter med de samme spørsmålene som alle andre.

– I jobben min, og livet mitt, har jeg støtt på mange problemer. Helt andre problemer enn de vi har nå, men likevel problemer. Jeg ser etter løsninger, og er vanligvis ikke interessert i problemer. Jeg tar det som informasjon, og jobber umiddelbart med løsninger. Denne gang, var det ingen sjanse for meg, og ingen sjanse for noen å ordne det på kort sikt. 

Gruppechaten på WhatsApp kommer godt med i disse tider.

– Alt vil løse seg, og det vet vi - men ikke på kort sikt. Så hva kan jeg egentlig vite? Jeg hadde de samme spørsmålene som guttene, og kunne ikke svare. Vi har snakket sammen noen ganger, og har en veldig intens stor gruppechat, der hele Melwood er med. Der er guttene veldig livlige. Guttene er veldig interessert i hvordan alle har det, og kommenterer på hva folk gjør - Om Ox er på Instagram eller hva som helst! Det hjelper mye. Humøret er bra. 

HOLDER KONTAKTEN: Jürgen Klopp og spillerne holder kontakten på WhatsApp.

HOLDER KONTAKTEN: Jürgen Klopp og spillerne holder kontakten på WhatsApp.

– Det er en utfordring for alle vi kjenner, og vi vet at vi fortsatt har ganske gode liv. Det er så mange der ute som har mye større problemer, så jeg ville skammet meg dersom jeg skulle snakke om mine «problemer». Jeg har problemene som alle andre i verden har for øyeblikket.

– Det er det vi kan ta lærdom fra i dette øyeblikket. For fire-fem uker siden så det ut som mange land tenkte «det er vårt problem, vi har et problem med dem» og sånne ting. Nå viser naturen oss at vi er alle like, og har de samme problemene til samme tid. Vi må jobbe sammen for en løsning. Det er ingenting bra med denne situasjonen, utenom hva vi kan lære fra det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]