Liverpool starter med fellestreninger uten å møtes

Melwood stenges nå helt ned, også for spillerne som driver opptrening.

26. mar 2020 kl 15.44 Arve Vassbotten

Så langt er det bare de skadde spillerne som har får lov å besøke Melwood for å få behandling under korona-pausen i Premier League.

Men etter at Storbritannia tidligere denne uka innførte enda sterkere tiltak mot smittespredning, må nå også Alisson Becker og Xherdan Shaqiri fortsette rehabiliteringen hjemme for henholdsvis en hofte- og leggskade.

Tidligere kom de to inn på Melwood til ulike tidspunkter, og hadde forskjellige fysioterapeuter de jobbet med.

Viktig å beholde lagfølelsen

Inntil nå har spillerne også fått individuelle programmer de har trent på hjemme, men nå forbereder Liverpool seg på å starte opp med treninger over videotjenesten Zoom, skriver James Pearce i The Athletic.

– Manageren behandlet dette først som om det var en landskamppause der alle fikk individuelle oppgaver.

– Men nå er planen å ha daglige økter der alle spillerne gjør øvelser på samme tid via smarttelefoner eller TV. Det er en tid med mye usikkerhet, men det er viktig å beholde lagfølelsen, kameratskapet og passe på at spillerne ikke føler seg ensomme eller isolerte, sier en kilde til nettstedet.

Fløy familie til Merseyside

Klopp skal også være i kontakt med alle spillerne to til tre ganger om dagen via WhatsApp, og data fra treningsøktene samles inn av analyseteamet.

Før de forlot Melwood fikk alle lister over det utstyret de ville trengte til styrketrening og kondisjon, og de som ikke hadde tilgjengelig utstyr fikk det levert hjem.

Spillerne ble også anbefalt å ikke reise utenlands, og isteden ble det ordnet for at familiemedlemmer fra andre land kom til Merseyside.

I tillegg har sportspsykolog Lee Richardson hjulpet spillerne med det mentale i den spesielle situasjonen, og Mona Nemmer har sørget for at de spiser rett. Noen spillere har også fått tilsendt mat, spesielt de som bor for seg selv.

Spillerne har også fått videomateriale fra kamper denne sesongen som de kunne studere med tanke på områder de kan forbedre. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]