Werner-samtalene har stoppet opp

Liverpool har stoppet alle samtaler om overganger med agenter og klubber på grunn korona-viruset.

26. mar 2020 kl 14.01 Arve Vassbotten

På grunn av at sesongen har blitt utsatt i både Tyskland og England på grunn av korona-viruset, har Liverpool heller ikke gått videre på samtalene om en overgang for Timo Werner, sier Liverpool-journalist Simon Hughes i The Athletic sin podcast The Red Agenda

Interessen for Werner er der fortsatt, men at den usikre situasjonen både med sesongen, økonomi og overgangsvindu gjør at fremgangen i forhandlingene har stoppet opp.

– Alt har endret seg. I slutten av februar forventet folk at Liverpool ikke bare ville akselerere interessen, men også formalisere interessen om Werner innen nå.

– Men nå har det stilnet rundt dette, og det virker som at alt som har skjedd har roet ting ned, sier Hughes. 

Kan ikke ta en beslutning nå

Han mener dette ikke bare skyldes Liverpool.

– Leipzig må finne ut hva som skjer med Champions League, der de er i kvartfinale, og de kan også vinne Bundesliga etter en fantastisk sesong. Ingen har råd til å ta en beslutning før de vet når neste sesong starter, sier Hughes.

– Så vidt jeg kan forstå på nåværende tidspunkt, så holder ting seg på et uformelt nivå.

Det er i det hele tatt en «vent og se»-holdning også i Premier League om dagen.

For mange ukjente faktorer

I en artikkel i The Athletic skriver også Hughes sin kollega, James Pearce, at Liverpool har satt samtaler om overganger med agenter og klubber på hold.

– Det er for mange variabler akkurat nå. Vi vet ikke om denne sesongen vil bli avsluttet i juni eller september. Vi vet ikke når neste sesong vil starte. Vi vet ikke om sommerens overgangsvindu blir flyttet eller utvidet. Vi kjenner ikke den økonomiske situasjonen til klubber når vi kommer ut av dette.

– Med så mange ting som er ukjent ville det være dumt å prøve å gjøre noe med rekruttering. Akkurat nå handler det bare om å vurdere hva som trengs, og hva som kan være mulig å få til, sier en kilde til nettstedet.

Det har tidligere blitt rapportert fra Bild, at Werner har en utkjøpsklausul på 55 til 60 millioner euro (46 til 50 millioner pund) som må løses ut innen utgangen av april for å være gyldig. Det aspektet gjør selvsagt at det fortsatt kan skje ting på den fronten før man vet for mye om resten av sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]