Ekspertene spårDisse forlater Liverpool i sommer

Dette er det ekspertene tror vil skje på overgangsmarkedet til sommeren.

18. mar 2020 kl 16.32 Øystein Tronstad

The Athletic-journalistene James Pearce, Simon Sughes og Steve Hothersall følger Liverpool tett. I den siste utgaven av podcasten The Red Agenda diskuteres sommerens overgangsvindu og spørsmål fra lytterne. 

Om keepersituasjonen:

– Backupkeeper er en vanskelig posisjon å fylle. Du må finne en som holder et høyt nivå, men samtidig aksepterer sin plass. Enhver keeper som kommer til Liverpool vet at Alisson vil være førstevalget.

– Adrián har vist sin verdi for klubben og Jürgen Klopp har ikke gitt ham opp. Klopp er ikke kjent som en som gjør forhastede slutninger. Selv etter de to tabbene som ble kostbare for laget, vil ikke Klopp ha forandret syn på Adrián.

– Klubben har fortsatt tro på irske Caoimhín Kelleher (21) men han trenger et lån. Han har en kneskade nå og vil trenge spilletid. Det samme med polske Kamil Grabara (21) som er på utlån til Huddersfield. Så er det den unge tsjekkeren Vitezslav Jaros (18) som man også har forhåpninger til.

– Når det gjelder Andy Lonergan (36) så har han ikke vært i nærheten av å komme på banen denne sesongen, men keepertrener John Achterberg skal være veldig fornøyd med hans bidrag som en kar å ha på treningsfeltet.

VERDENS BESTE?: Alissons suverende status som førstevalg gjør det utfordrende å finne en backup.

VERDENS BESTE?: Alissons suverende status som førstevalg gjør det utfordrende å finne en backup.

Om Harry Wilson (22) og Marko Grujić (23):

– Her har Klopp noen tøffe valg å ta. Nå er det usikkert når neste pre-season vil starte, men jeg tror at den originale planen var å la begge to få komme tilbake for å vise seg frem. Spesielt med tanke på sommeren originalt hadde både Copa América og EM.

– De viser litt av utfordringen i dag. Nå er kravene så høye i Liverpool. Det er ikke som under Brendan Rodgers i 2012 hvor spillere som Andre Wisdom, Suso og Jonjo Shelvey kunne være involvert i 15-20 kamper på en sesong.

– Wilson har vist seg frem i Bournemouth. Om de klarer seg så kan det være aktuelt med et salg for rundt £20. De betalte tross alt £19 for Dominic Solanke så gudene vet hva Wilson er verdt i deres øyne da.

– Jeg liker Grujić. Han er sterk og har hatt en vellykket utlånsperiode i Hertha Berlin, men han er ingen unggutt lenger. For £15 tenker jeg at han er tilgjengelig.

FØLGER SOLANKE OG IBE?: Harry Wilson har seks Premier League-mål for Bournemouth denne sesongen.

FØLGER SOLANKE OG IBE?: Harry Wilson har seks Premier League-mål for Bournemouth denne sesongen.

Om Xherdan Shaqiri (28):

– Det var interesse rundt han i januar men klubben ville beholde han med tanke på siste del av sesongen. For £20-25 ville de selge, men nå har han vært skadet og det kan bli utfordrende å få en slik sum for en spiller som ikke har rørt en ball siden.

Om andre overganger ut:

– Det er noen som peker seg ut. Nathaniel Clyne (28), Adam Lallana (31), Dejan Lovren (30) og Xherdan Shaqiri (28). Disse vil frigjøre en betydelig sum i lønninger. Liverpool har vært dyktige på å få gode salgssummer for flere av spillerne som har forlatt klubben de siste årene. De vil forvente en god profitt på en som spiller som Shaqiri. For Lovren var det interesse i fjor sommer og han var klar for å dra på det tidspunktet.

KONTRAKT UTLØPER: Nathaniel Clyne og Adam Lallana har begge kontrakter som går ut juni 2020.

KONTRAKT UTLØPER: Nathaniel Clyne og Adam Lallana har begge kontrakter som går ut juni 2020.

Om overganger inn:

– Klopp vil se etter måter han kan gjøre Liverpool mindre forutsigbare på. Alle taktiske system blir utfordret med tiden. Klopp vil se etter de små forandringene og det handler ofte om forholdet mellom midtbanen og frontlinjen. Naby Keïta (25) skulle være den kreative x-faktoren. Det er mange grunner til at det ikke har fungert og Klopp tror nok at han skal kunne få det beste ut av ham. Vi har sett glimt av hva han kan.

– Jeg kan ikke se for meg at det blir en like stille sommer som sist da Adrian var den eneste av betydning som kom inn. Timo Werner har blitt diskutert mange ganger før. Det Atletico-tapet viste var viktigheten av å styrke Liverpools offensive valgmuligheter. Adrians tabber ble avgjørende men hadde Liverpool vært mer kliniske foran mål hadde det ikke hatt noe å si. Selv etter baklengsmålene så kan man tenke at det kunne ha blitt løst med et våpen fra benken. Se på hva Morata og Marcos Llorente utrettet for Atletico da de kom fra benken.

– Det er for stor avstand fra trioen på topp og ned til Origi og de andre. Origi vil alltid være elsket for sine avgjørende scoringer, men han har ikke vært helt i slag denne sesongen. Vi trenger et fjerde alternativ i toppklasse.

Om Curtis Jones:

– Det er vanskelig å vurdere den individuelle utviklingen blant unge spillere. Curtis Jones virker som at han er klar for noen flere kamper. Jeg synes ikke at han var dårlig mot Chelsea. Jeg tror at klubben har tro på han og jeg vil gjerne se litt mer fra den kanten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]