– Hvorfor skulle jeg ville forlate Liverpool?

Xherdan Shaqiri vil ikke høre snakk om at tiden hans i klubben snart kan være over.

6. des 2019 kl 16.59 Even Barka

– Jeg er veldig fornøyd med å være her. Jeg tror alle ser det på hvordan jeg spilte. Jeg har en lang kontrakt, og fokuserer bare på Liverpool, sier sveitseren til nettavisen The Athletic etter at det har vært spekulert i at tyrkiske Galatasaray er interessert i å signere ham i januar.

To skader og den tøffe konkurransen om plassene på midtbanen, har ført til at han bare har vært involvert i fire kamper for de røde denne sesongen.

28-åringen fikk derimot tillit fra start i 5-2-seieren over Everton, og takket for det med å score.

Nå håper han at det kan markere starten på en lysere periode.

– Det har vært en vanskelig tid for meg, men jeg er opprømt med tanke på fremtiden. Hvorfor skulle jeg ville dra herfra? Dette er et spesielt lag, og vi skal oppnå mye, sier han.

Hard rehabiliteringsfase

Leggskaden som har holdt Shaqiri ute av spill i store deler av sesongen, skal nå være fullstendig leget.

For å få til det, måtte midtbanespilleren legge ned stor egeninnsats sammen med klubbens medisinske apparat.

– Jeg jobbet så hardt med fysioterapeutene for å komme meg tilbake på dette nivået. Vi trener med stor intensitet, og så prøver vi å ta det med oss inn i kamp, forklarer han og utdyper:

– Det er ikke alltid at treneren sier at vi må gjøre det på en bestemt måte. Noen ganger går det på instinkt, og da kan vi uttrykke oss selv.

TILBAKE:
TILBAKE:  Xherdan Shaqiri har gått glipp av mange treningsøkter på Melwood på grunn av en skade. Nå er han derimot helt frisk igjen.

– Viktig å holde byen rød

Shaqiri har kun startet 16 kamper for Liverpool siden han kom til klubben fra Stoke før 2018/19-sesongen.

Likevel er det helt tydelig at han har fått med seg hvor mye derby-seieren over Everton betydde for Liverpools supportere.

– Derbyet var fantastisk, og det var veldig viktig for oss og fansen at Liverpool forble rød, sier han.

Klubben står nå overfor et meget hektisk kampprogram de neste ukene. Det er en utfordring Shaqiri ser frem til å ta fatt på.

– Vi er i god form, og har mye å spille for med Premier League, Champions LEague og VM for klubblag. Dette er et topplag med toppspillere, og vi er nødt til å fortsette slik vi har gjort, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]