Vurderte aldri å splitte troppen

Det var alltid Klopps plan å ha med alle seniorspillerne til VM for klubblag i Qatar, og han håper at juniorene kan nyte kampen mot Aston Villa.

6. des 2019 kl 15.39 Odd Sindre Tonning

Tidligere denne uken ble Liverpools 23-mannstropp i forbindelse med VM for klubblag offentliggjort. Det hadde lenge blitt spekulert i om Klopp kom til å la noen av sine erfarne spillere bli igjen i England for å møte Aston Villa i Ligacupen, men dette ble ikke gjort.

Nå forteller Klopp at dette heller aldri var planen.

– Jeg vurderte aldri å dele opp troppen, ikke i ett sekund, sa Klopp på fredagens pressekonferanse.

Holder seg selv ansvarlig

Grunnen til at det ble stilt spørsmål ved om Liverpool kom til å dele opp troppen sin eller ikke, er at rødtrøyene spiller kamp i VM for klubblag i Qatar dagen etter møtet med Aston Villa i Ligacupen. Dette tette kampprogrammet gjør også at Klopp ikke kommer til å lede Liverpool fra sidelinjen på Villa Park, en kamp Neil Critchley kommer til å lede.

– Jeg er ansvarlig for hva som skjer, selv om jeg ikke er der. Så de har ingen press. De spiller på en fantastisk arena, og tar noen av sine første steg i profesjonell fotball, sier Klopp, som håper spillerne og trenerne klarer å nyte anledningen.

– Jeg vet at mange tenker at de ikke kommer til å ha en sjanse, men fotball er et fantastisk spill. Spillerne kan vokse ut av seg selv og ta det neste steget og nyte utfordringen. Jeg ville elsket å ta del i denne kampen, og jeg håper alle spillerne og trenerne nyter kampen, uansett hva som skjer.

I SJEFSSTOLEN:
I SJEFSSTOLEN:  Liverpools U23 manager, Neil Critchley kommer til å lede et ungt lag ut på Villa Park i Ligacupen. Klopp tar likevel fullt ansvar for det som skulle skje i den kampen.

Ingen andre løsninger

Like etter at Liverpool hadde avansert i Ligacupen, fryktet Klopp at Liverpool måtte spille kampen mot Aston Villa på samme tid som de var i Qatar, og truet med å trekke laget fra turneringen. Det ble sett etter andre løsninger, men tilslutt ble det avgjort at det var sånn det ble.

– Det var helt umulig å gjøre dette på noen annen måte. Alle andre datoer var opptatt, med tanke på mulige omkamper i FA Cupen og Aston Villa sitt kampoppsett, sier Klopp.

– Vi slo Arsenal, i det som var en fantastisk kamp som jeg elsket. I det øyeblikket var det klart at vi måtte finne en løsning på situasjonen som ikke vil være perfekt. Men vi må prøve å gjøre det så perfekt som mulig.

Dette gjør at man kan forvente å se et svært ungt Liverpool-lag som møter Aston Villa i Ligacupen.

– Vi måtte gjøre det på denne måten. Det er en fantastisk mulighet for de unge spillerne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]