– Ingen er utelukket ennå

Klopp kom med en skadeoppdatering før kampen mot Bournemouth, og forteller om rotasjonen på laget.

6. des 2019 kl 14.42 Odd Sindre Tonning

fredagens pressekonferanse kom Jürgen Klopp med godt skadenytt for Liverpool-fans.

– Alle se OK ut med tanke på skader. Ingen er utelukket ennå. Men det er fortsatt tre timer til vi trener, så det er fortsatt tid til at skader kommer, men akkurat nå skal alle være klare til kampen, sa Klopp på pressekonferansen.

Har en lagoppstilling i tankene

Til møtet med Everton gjorde Klopp fem bytter på laget sitt, der de mest overraskende nok var fraværet av Mohamed Salah og Roberto Firmino i angrepsrekka. Dette ble Klopp konfrontert med på pressekonferansen.

– Det er aldri planen å gjøre mange endringer, men av og til blir man tvunget til det. Når du er en supporter vil du spille med den beste 11-eren hele tiden, men dette er ikke FIFA på Play Station, hvor spillere ikke trenger å hvile. I virkeligheten må vi gjøre endringer, så lenge guttene gir meg sjansen til det, svarte Klopp.

– Vi gjorde fem endringer på laget mot Everton, og det var perfekt.

Tyskeren ser nå frem mot møtet til Bournemouth, som han forventer at kommer til å bli en utfordring for laget.

– Vi må bruke fornuften når vi tar ut laget mot Bournemouth. De vil være krevende, og vi må være påskrudde og vise god intensitet igjen. Da jeg dro hjem i går hadde jeg en idé om en lagoppstilling, men når jeg kom tilbake i dag så jeg nye ting som kan endre det. Det vil alltid være slik, sier han.

– Man trenger en smart tropp

Mot Everton var det Xherdan Shaqiri og Divock Origi som kom inn for å erstatte Salah og Firmino, og de leverte varene. Klopp skryter av holdningen til spillerne sine.

– Jeg trenger spillere som forstår situasjoner og aksepterer det. Jeg gjør ikke ting utav det blå, og guttene forstår våre valg.

– Man trenger en smart tropp. Jeg kan ikke forklare alt hele tiden, så å ha smarte spillere gjør min jobb mye enklere. Shaqiri har vært skadet to ganger, og blitt hold ute av spill i lang tid. Når laget i tillegg vinner hele tiden, så er det enkelt å bli frustrert, men det er ikke smart.

Klopp fortsetter med å legge vekt på at han ikke forventer at spillerne skal levere perfekte kamper hele tiden, men at det han krever fra sine menn er at de går ut på banen for å vise at de er gode nok til å spille regelmessig.

– Det var et godt lag vi sendte på banen mot Everton, og jeg var aldri i tvil om at de kunne gi oss et godt resultat. Men det var bare en kamp, nå må vi fokusere på Bournemouth.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]