– Jeg nøyt assistene mer enn målet

Sadio Mané verdsetter sine målgivende pasninger høyt, og skryter av lagkameratene sine etter storseieren mot byrival Everton.

6. des 2019 kl 11.53 Odd Sindre Tonning

Sadio Mané storspilte mot Everton på onsdag, og leverte to målgivende pasninger og en scoring, noe som var nok til at han ble kåret til banens beste spiller av Liverpool.no.

En uselvisk spiller

Senegaleseren blir av mange karakterisert som en svært uselvisk spiller, som bryr seg mer om laget enn om seg selv, noe som også kommer frem i et intervju han har gjort med Liverpoolfc.com etter møtet med Everton.

– I disse kampene tenker du bare på å få de tre poengene. Vi er et godt lag, og har en bred tropp. Jeg var heldig som fikk spille med Shaqiri, Origi og Lallana. De gjorde det veldig bra, og de gjorde alt enkelt for meg, sier han.

Senegaleseren har vært en av Liverpools viktigste spillere denne sesongen, og står så langt med ni scoringer og fire målgivende pasninger i Premier League. I kampen mot Everton stod han for både scoring og assist, og det var assistene han fikk mest glede av.

– For å være ærlig nøyt jeg assistene mer enn målet. Under kampen var jeg glad for at jeg scoret, men målet til Shaqiri var det jeg nøyt mest. Jeg så Divock (Origi) komme, men han ble blokkert. Det samme skjedde med Adam (Lallana), så mitt eneste valg var Shaqiri, sier han.

– Og når jeg så Shaqiri komme inn med et helhjertet løp tenkte jeg at det var mannen jeg burde gi ballen til. Så jeg ga den til han, og han scoret et flott mål.

Forventet en vanskelig kamp

Liverpool har ikke alltid hatt det like enkelt mot Everton de siste sesongene. To uavgjorte og bare en scoring på de siste tre møtene med blåtrøyene på de siste tre møtene før onsdagens Merseyside-derby pekte mot at det kom til å bli en målfattig og jevn batalje, men slik ble det aldri.

– Det var en veldig flott kveld for oss. Alle har sett hvor vanskelig det er mot Everton de siste sesongene. Noen ganger har vi vunnet, men det har alltid vært tøffe kamper. Før kampen forventet vi oss en veldig vanskelig kamp, men jeg mener vi fortjente å vinne fordi vi skapte mange sjanser, og holdt et veldig høyt tempo fra start av, sier senegaleseren.

For Liverpool venter det nå et oppgjør med Bournemouth på Vitality Stadium på lørdag. Kampen kan du se på TV2 Sport Premium, med avspark klokken 16.00.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]