Ny rapport:Liverpool-troppen mest verdt i Europa

Anfield-klubben stiller med den høyeste totalsummen blant sine konkurrenter.

16. mar 2020 kl 12.48 Kenneth Baraas

CIES Football Observatory vurderer og analyserer spilleres markedsverdi ut ifra ulike faktorer som kontraktslengde, alder, prestasjoner, sportslig nivå med mer. 

Analysene inkluderer de 20 spillerne på hvert lag med høyest verdi i de fem store europeiske ligaene. 

Det levnes liten tvil om at Liverpool-troppens verdi har økt i takt med langvarige og gode prestasjoner, men tiden skal ikke skrus altfor langt tilbake før de røde bare kunne drømme om å være et av lagene med høyest verdi.

På topp

Den 53. rapporten i rekka til CIES Football Observatory kan dog vise til lystig lesning for supportere av Anfield-klubben, som Weekly Post legger frem. 

Jürgen Klopp og FSG har sammen utviklet en tropp som er verdt 1,4 milliarder euro. Det er en sum som presses oppover av en jevnt over god og stabil Liverpool-tropp. De røde har en spillertropp i sin beste alder, der de aller fleste befinner seg mellom 25 og 29 år, samtidig som det finnes unge spillere som spiller fast på laget - først og fremst Trent Alexander-Arnold (21) og Joe Gomez (22). 

Videre anslår de at markedsverdien på for Mohamed Salah, Sadio Mané og Trent Alexander-Arnold ligger mellom 150 og 200 millioner euro, mens Virgil van Dijk og Alisson Becker ligger mellom 90 og 120 millioner euro. 

Faktoren «prestasjoner» er trolig den som trekker aller mest opp. Liverpool har vært i to Champions League-finaler på rad, vant i 2019, og ligger for øyeblikket 25 poeng foran neste lag i Premier League. 

Og det er det neste laget som også følger på tabellen over lagverdi - Manchester City. Pep Guardiolas mannskap skal være verdt 1,36 milliarder euro, mens spanjolens tidligere klubb følger bak. Barcelona er ikke lenger den stormakten de var, men Lionel Messi spiller nok en stor rolle i katalanernes tredjeplass. 

Real Madrid følger videre, før Chelsea overraskende nok befinner seg på femteplass. Årsaken til det er de grepene London-klubben måtte gjøre grunnet overgangsnekt. Frank Lampard har satset på unge spillere, og flere har tatt Premier League-nivået. Det kan gi avkastning i fremtiden for de blåkledde. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]