Italia-drømmen ble ikke som forventet

Emre Can flytter på seg igjen.

31. jan 2020 kl 19.13 Kenneth Baraas

Den tidligere Liverpool-spilleren i igjen på flyttefot etter et noe mislykket opphold i støvellandet.

Sommeren 2018 skrev Can under for Juventus, og Liverpool mistet den tyske landslagsspilleren uten å få noen overgangssum.

– Klopp var skuffet. Han ønsket at jeg skulle bli i Liverpool, men aksepterte avgjørelsen min, sier Can.

– Han visste at det ikke var noen avgjørelse mot ham eller Liverpool, men jeg ønsket en ny utfordring i Juventus, sier han.

– Jeg hadde en fin og minnerik tid i Liverpool, og vil alltid være takknemlig for alle som støttet meg der. Jeg holder fortsatt kontakten med Klopp, sier han.

Liverpool erstattet som kjent Can med Fabinho fra Monaco i en overgang som ble bekreftet kort tid etter Champions League-finalen, og med fasit i hånd har det vist seg å bli en genistrek fra de rødes side.

Variert med spilletid

Begynnelsen på tiden i Italia ble ikke den drømmestarten Can kanskje håpet på. Fram til midten av desember ble det kun tre startplasser for midtbanespilleren. Etter det løsnet det litt, og han startet totalt 19 ligakamper for Juventus.

I den påfølgende sommeren fortsatte den italienske klubben å hente inn nye spillere, og det ble spesielt fullt på midtbanen. Det ble så overfylt av midtbanespillere at Can ikke fikk plass i Champions League-troppen. Klubben ringte til den tidligere Liverpool-spilleren med den tunge beskjeden.

– De ringte meg og fortale det, i en samtale som ikke varte i ett minutt engang. De sa jeg ikke var på lista, og de ga meg heller ingen forklaring. Det gjorde meg sint og frustrert, for jeg følte at jeg spilte godt forrige sesong, sa Can, før han senere fulgte opp med følgende tweet:

26-åringens sesong har vært et tunglest kapittel for hans egen del. Ingen opptredener i Coppa Italia, ingen opptredener i Champions League og i Serie A står spilleren med åtte kamper, der 1994-modellen har vært på banen i 279 minutter - fordelt over tre startplasser og fem innhopp fra benken. I to av kampene med startplass ble Can byttet av etter rundt 50 minutter.

Italia-eventyret ble ikke slik som midtbanespillere drømte om, og nå søker tysk-tyrkeren lykken videre i et av sine hjemland. Borussia Dortmund blir neste stoppested, der Can skal forsøke å få karrieren inn på rett spor igjen.

Jürgen Klopps tidligere klubb henter spilleren på lån, med opsjon på kjøp, der han skal spille sammen med klubbens andre nysignering: Erling Braut Haaland.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]