Klubbene vil trolig stemme for en endring av overgangsvinduet

I februar skal det bestemmes hva Premier League skal gjøre.

24. jan 2020 kl 11.25 Arild Skjæveland

De siste to sesongene har overgangsvinduet for Premier League-klubbene stengt dagen før sesongen sparkes i gang.

Det er flere av storklubbene misfornøyd med, ettersom det gir de andre store ligaene en fordel, der de kan kjøpe og selge spillere i tre uker lenger. Derfor er det forventet at det vil komme en endring av dagens modell.

Torsdag 6. februar skal de 20 klubbene møtes for å stemme over det. 

Forventer en endring

Det er tre alternativer. Beholde dagens modell, gå tilbake til det gamle der det er åpent frem til 31. august, eller gå inn for dagens modell med en betydelig endring.

Ifølge Martyn Ziegler i The Times er det sannsynlig en vil gå for det tredje alternativet. Det er at en beholder regelen om at engelske klubber ikke kan kjøpe og selge innenlands - men at det er fritt frem for å handle med utenlandske klubber frem til det internasjonale overgangsvinduet stenger i slutten av måneden.

Den endringen gjør at Premier League-klubbene fortsatt kan forsterke med utlendinger, og kjempe om spillerne med sine europeiske rivaler, samtidig som de vil beholde integriteten til ligaen. I forslaget til ny modell vil det ikke være tillatt med låneavtaler mellom Premier League-klubber etter at sesongen har startet, men overganger til klubbene nedover i divisjonene vil være tillatt.

Ifølge Ziegler har Premier League-klubbene nå fått beskjed om at i sommer er siste sjanse til å hente 16 og 17-åringer fra Europa, på grunn av Brexit. Etter det vil FIFA-reglementet følges, og alle internasjonale signeringer må være over 18 år.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]