Dette skriver avisene etter Wolves-seieren«Angriper du dette laget, dreper de deg på kontringer. Legger du alle i forsvar, forsinker du bare det uunngåelige»

Nuno Espirito Santo hylles for planen som gjorde ulvene til Liverpools tøffeste motstander denne sesongen, men aller mest hyllest får Liverpools kaptein Jordan Henderson.

24. jan 2020 kl 10.41Arve Vassbottenarvaldo

Chris Bascombe i The Telegraph bruker mye tid av sin kommentar etter kampen til å hylle Nuno Espirito Santo sin plan mot de suverene serielederne i 2-1-seieren mot Wolves.

Tøffeste motstander denne sesongen

Om alle managerene som har prøvd, men feilet mot Liverpool denne sesongen, skriver han:

«Hvor mange vurderte en modig angrepstilnærming, å presse backene Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold bakover for å stoppe deres angrepstrussel? Hvor mange omringet den sentrale midtbanen med Jordan Henderson og Gini Wijnaldum, og så på det å nekte dem tid og rom som en strategi for å vinne? Hvem ville tørre å dytte så mange angripere framover for å gi Virgil van Dijk i hvert fall et inntrykk av at han måtte svette?»

«I Nuno Espirito Santo har i hvert fall engelsk fotball en trener som har en idé om hvordan man gjør livet ukomfortabelt for serielederne. Selv om de tapte, har Wolves vært den tøffeste motstanderen Klopp har møtt i serien denne sesongen», mener han.

I Nuno Espirito Santo har i hvert fall engelsk fotball en trener som har en idé om hvordan man gjør livet ukomfortabelt for serielederne.
TAPPERT FORSØK: Nuno Espirito Santo gjorde livet tøft for Liverpool.

TAPPERT FORSØK: Nuno Espirito Santo gjorde livet tøft for Liverpool.

– Det Nuno gjør er forskjellig fra de fleste andre managerne i Europa. Ja, det er kontringer, men de har også planer når de har ballen. De bruker virkelig hele bredden, sa for øvrig Klopp selv etter kampen.

Bascombe mener at man kan forstå andre manageres forsiktige tilnærming.

«Angriper du dette laget, dreper de deg på kontringer. Legger du alle i forsvar, frustrer du de ikke lenger, men du forsinker bare det uunngåelige. Det ser ut som Klopp alltid kan sette sjakk matt når de tre foran jakter sitt geniale øyeblikk.»

I ferd med å bli den komplette midtbanespiller

«Jordan Henderson legemliggjør det storslåtte laget han er kaptein for. Viljen til å vinne, det ustanselige presset, energien, pasningsspillet og den fullstendige viljen til å ikke tape terreng, mål eller poeng. Henderson lyser opp veien til at Liverpool skal vinne sitt første ligatrofé på 30 år».

Slik innleder Henry Winter i The Times en kommentar som nesten utelukkende er en hyllest til Liverpools kaptein. 

Henderson lyser opp veien til at Liverpool skal vinne sitt første ligatrofé på 30 år.

«Mange bidrar voldsomt også, om det er Alisson med sine redninger, Virgil van Dijks inngripener, eller Roberto Firminos avslutninger, men når sant skal sies så fikk Liverpool sin 14. strake Premier League seier, og kom enda nærmere tittelen, på grunn av Henderson», mener Winter om kampen der Henderson ikke bare sto støtt i stormen Wolves skapte, men også scoret og hadde assist.

Winter mener Henderson nå er en av toppkandidatene til å vinne Players’ Player of the Year eller fotballjournalistenes Footballer of the Year.

«Det er mer populære valg, men ingen som fortjener det mer», skriver han.

«Som 29-åring er han på sitt beste. Han er fortsatt like atletisk og med den samme utholdenheten som da han løp terrengløp på skolen, men nå med mer modenhet, selvtillit og bedre beslutningsevner, som han har fått gjennom årene og med å jobbe under en inspirerende Klopp.»

«Han er i ferd med å bli den komplette midtbanespilleren, men mangler bare noe på antallet mål», skriver han etter Hendersons andre mål for sesongen.

«Kanskje Liverpools viktigste spiller»

Sachin Nakrani i The Guardian går enda lenger i hyllesten av Henderson, enn kollegaen i The Times.

«Henderson viser hvorfor han kanskje er Liverpools viktigste spiller», mener Nakrani.

«Henderson var fremragende her. Han scoret det første målet, hadde assist på det andre og spilte ellers med en slik autoritet, beslutningsvilje og ferdighet som gjør han man kan hevde han er Liverpools viktigste spiller akkurat nå.»

«Det kan kanskje virke som en absurd påstand med de han har rundt seg, som Alisson, Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold og Roberto Firmino, som alle bidro på sine måter til denne triumfen. Men det er heller ikke uhørt å påstå at uten Henderson, ville Liverpool stått svakere.»

Det er virkelig vanskelig å huske sist den gamle tvilen og usikkerheten om Henderson dukket opp.
KAPTEIN MED STOR K: Jordan Henderson har måttet tåle mye tvil etter at han tok over som kaptein i Liverpool. Men den er nå forsvunnet.

KAPTEIN MED STOR K: Jordan Henderson har måttet tåle mye tvil etter at han tok over som kaptein i Liverpool. Men den er nå forsvunnet.

«Det kan hende de fortsatt hadde hatt et gap på toppen, men de hadde kanskje ikke hatt en sesong der de ikke bare kan vinne den lenge etterlengtede tittelen, men også oppnå uovervinnelighet.»

«Helt seriøst, så god er han, og det har han vært en stund. Det er virkelig vanskelig å huske sist den gamle tvilen og usikkerheten om Henderson dukket opp.»

«Han snakker konstant til dem, forteller dem hele tiden hvor de skal være, og når det er behov for det, gir dem god gammeldags kjeft», skriver Nakrani om hvordan kapteinen er på banen.  

11 kamper vunnet med ett mål

Liverpool og Wolves er de to lagene som har spilt klart mest kamper denne sesongen og Paul Gorst i Liverpool Echo, mener denne kampen handlet vel så mye om utholdenhet som noe annet.

«Selv om nesten alle de røde hadde en dårlig dag, var det den solide mentaliteten som nok en gang kom til overflaten. Det er et urokkelig, ubeskrivelig tankesett som mer enn noe annet har satt Liverpool i posisjon til å vinne tittelen. Det er nå 11 kamper som er vunnet med ett mål.»

Alvorsprat med Salah

«Dette er en av tingene som gjør Liverpool så imponerende, så store. Uansett hvordan en kamp forløper - og denne gikk ikke deres vei i lange perioder - tenker de ikke at de vil gjøre noe annet enn å vinne», skriver Ian Ladyman i The Daily Mail.

Han mener Liverpools mentalitet burde blitt solgt på flaske.

«Mohamed Salah hadde en av de kveldene der han så ut til å tro at det bare var en spiller i rødt som var verdig å ha ballen.»

Mohamed Salah hadde en av de kveldene der han så ut til å tro at det bare var en spiller i rødt som var verdig å ha ballen.
AVGJØRELSEN: Mohamed Salah spilte til Henderson, som igjen fant Firmino, som satte ballen i nettet.

AVGJØRELSEN: Mohamed Salah spilte til Henderson, som igjen fant Firmino, som satte ballen i nettet.

«Men da Salah til slutt fikk ballen med ryggen til mål på 16-meteren, så han muligheten. Han dro med seg andre Wolves-spillere, lot Henderson ta over, og han spilte fri Roberto Firmino. Tidligere hadde Henderson og Salah snakket om det som så ut som egypterens egoisme, men her var de våpenbrødre igjen.»

«Det var et vakkert mål, som ble født gjennom tålmodighet, tro og en dyp brønn av talent.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]