Har «råd» til seks tap– Jeg kan kaste opp når jeg hører det. Det er over når det er over

Jürgen Klopp er ikke interessert i å høre hva som skal til for å bli ligamester.

24. jan 2020 kl 08.25 Arild Skjæveland

Liverpool vant igjen torsdag kveld. På 23 kamper har dette fantastiske fotballaget nå vunnet 22 kamper, og tatt utrolige 67 av 69 mulige poeng.

Siden 2009/10 har LFC kun tatt mer enn 67 poeng fire ganger, og tre av gangene er de tre siste sesongene. Laget har nå gått ubeseiret fra starten av sesongen lenger enn Manchester City i 2017/18. De ble stoppet på Anfield i den 23. serierunden.

Luken ned til nettopp City er på 16 poeng, og fortsatt har en kampen mot West Ham til gode neste onsdag.

Ni seire er nok

Det betyr at 27 poeng på de 15 siste kampene er nok til å sikre ligamesterskapet. Da vil Liverpool ta 94 poeng. Pep Guardiolas lag kan maks ta 93 poeng denne sesongen, om de skulle vinne sine 14 gjenstående kamper - inkludert møtet med Liverpool.

Liverpool vinner ligaen med ni seire, og har «råd» til seks tap. Det var Klopp alt annet enn interessert i å høre om, da Des Kelly fra BT Sport spurte han om det etter kampen.

– Jeg skjønner 100 prosent hva du snakker om, men det er over når det er over, og ikke før, så hvorfor skal vi tenke på det?, spør tyskeren.

– Bare beskjeden «du kan tape seks kamper» - jeg kan kaste opp når jeg hører det, om jeg skal være ærlig. Bare la oss fortsette, det er vanskelig nok.

Liverpools neste kamp er i FA cupen. Shrewsbury er motstander søndag kl. 18.00, i en kamp som sendes på Viasport 1.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]