Minamino kjente smerter umiddelbart i ligadebuten

Takumi Minamino fikk sin Premier League-debut.

24. jan 2020 kl 10.07 Arild Skjæveland

Da Sadio Mané måtte gi seg etter 33 minutter, kom Takumi Minamino inn og fikk sin Premier League-debut. I en time borte mot et veldig godt organisert Wolverhampton-lag handlet det mest om å jobbe, men japaneren viste frem en del småpene detaljer.

Jürgen Klopp var fornøyd med debutanten, som spilte i en ny uvant posisjon.

– Super, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen.

– Vi fikk en situasjon da Sadio måtte av, og vi spilte litt annerledes enn vanlig. Vi måtte forvare oss i 4-4-2, og spilte i vårt vanlige system offensivt. Dersom vi hadde satt Div inn, og han hadde fortjent det 100 prosent fordi han er i utrolig form, hadde det vært veldig offensivt tidlig i kampen, sa Klopp om byttet.

– «Taki» har nå trent med oss i to-tre uker, og spilt i ulike posisjoner på trening. Han spilte sentralt i FA cupen, og nå på høyre og venstreving. Han kna spille der, og vi trengte ham, men han er ikke en slik type ving. Han er en som skal spille mellom linjene.

– Derfor måtte Oxlade spille litt høyere slik at vi hadde en trussel i bakrommet, og kunne fortsatt strekke formasjonen.

Spilte med smerter

Det spørs om en får se Minamino mot Shrewsbury på søndag. Klopp kunne avsløre at 25-åringen spilte med smerter.

– Det var vanskelig for «Taki», for han kjente det umiddelbart i leggen. I pausen måtte han ha behandling. Vi håper at det ikke er noe, og han kunne fullføre, så det bør gå bra. 

– For å være hans første Premier League-kamp gjorde han det eksepsjonelt bra, og han er helt integrert i laget, og det er veldig bra, sier Klopp.

Minamino selv kommenterte ligadebuten på Instagram.

– Det var en veldig viktig kamp for meg. Det var vanskelig, men vi vant! Jeg vil fortsette å kjempe helt til slutt, skriver han, og har lagt ved seks bilder fra Molineux.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]