Innkaller til hastemøte om spillerlønninger

Spillerorganisasjonen skal ha møte med Premier League der lønnskutt, treningshverdagen og kontrakter vil være blant temaene.

26. mar 2020 kl 09.00 Arve Vassbotten

Som vi skrev onsdag, diskuteres det nå en lønnsreduksjon på rundt 20 prosent for spillere i Premier League mens det er koronapause.

Selv om klubbene kan ta egne avgjørelser, er det ifølge Telegraph et ønske om at alle Premier League-klubbene kommer fram til en samlet enighet før det eventuelt kommer en ny utsettelse av sesongen.

Nå har spillernes organisasjon, Professional Footballers Association (PFA), invitert Premier League og Football League til hastemøte for å diskutere innvirkningen korona-krisen har på økonomien til klubber og spillere.

Utsettelse av lønninger og kutt på alle nivåer vil da bli diskutert, i en situasjon der mange klubber sliter med store utgifter uten å få sine vanlige inntekter. Flere klubber har allerede startet forhandlinger om å redusere lønnskostnader.

Ifølge Global Sports Salay tjener Premier League-spillerne 3,2 millioner pund i snitt i året, noe som tilsvarer 61500 pund i uka eller 800.000 norske kroner dagens pundkurs. I Bundesliga har allerede flere klubber, deriblant spillerne i Bayern München gått med på å kutte lønningene 20 prosent i en periode. 

«Må beskytte spillet vi elsker»

«I disse vanskelige tider, er det en sterkt offentlig konsensus om at fotball skal handle i solidaritet med andre arbeidere og industrier som er påvirket av krisen», står det i en uttalelse fra PFA

«Fotball må komme sammen som industri for å beskytte spillet vi elsker.»

PFA jobber også med å få på plass regler for trening, hvor mange som kan trene sammen og når lagene igjen kan trene samlet . 

Spillerorganisasjonen vil også være involvert i å diskutere hva som skal skje med spillere der kontrakten går ut til sommeren. Det er sannsynlig at disse kan få korte utvidelser av kontraktene.

The Professional Football Negotiating and Consulting Committee, som har representanter fra FA, Premier League, EFL og PFA kommer også til å komme med anbefalinger til FIFA, som til slutt avgjør reglene rundt overganger, skriver The Telegraph.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]