Manchester United legende: - Avlys sesongen nå

Rio Ferdinand mener at med koronaviruset bør sesongen 2019/20 nulles ut.

24. mar 2020 kl 12.36 Torbjørn Flatin

– Jeg mener at Premier League bør nulles ut. Mannen som sier det er Rio Ferdinand, mest kjent som midtstopper for Manchester United og England.

Ikke fair for spillerne

Fotballmyndighetene i England har gitt lyd for at de ønsker å gjøre ferdig ligaspillet for 2019/20, om det så vil ta tid og hvor det er blitt antydet i pressen at det er en «arbeidsplan» på plass med spill i juni og juli. Da trolig bak lukkede dører, med kampene sendt live på fjernsyn, som da også vil sikre klubbene verdifulle inntekter ut fra gjeldende avtale med TV-selskapene.

– Jeg vet det vil være mange Liverpoolfans som vil komme med: «Oh Rio, bare fordi du pleide å spille for Man United.»

– Jeg kan bare ikke forstå hvordan dette skal gjøre uten at det går på bekostning av helse. For meg er det så enkelt. Alt dette styret om at det skal spilles bak lukkede dører – du vil fortsatt ha spillere utpå der, er ikke spillere en del av samfunnet?

– Det kan være spillere som har vært syke som ikke er helt friske igjen, eller at de blir smittet fra andre spillere. Det vil være andre folk inne på stadion, vaktmannskap. Det er ikke fair, fortsetter Ferdinand til ESPN.

Må tenke på samfunnet

All fotball er suspendert inntil 30. april, men det virker ikke som at noen tror at det vil være klart til å starte opp igjen Premier League til den datoen.

Det virker også å være en oppfatning blant mange klubber og de som styrer om at det skal prioriteres å gjøre denne sesongen ferdig, før en tenker på neste sesong. Det er en oppfatning som Rio Ferdinand ikke synes å dele.

– Det er alt dette «vi kommer til å vinne det» eller «den og den kan rykke ned», men du må legge slikt til side. Dette handler om samfunnet i et større perspektiv.

– Dette dreier seg om liv og død situasjoner. Når det gjelder slikt da må folks helse komme før noe annet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]