– Klopp setter seg ikke ned og viser deg klipp

Trent Alexander-Arnold om hvordan Jürgen Klopp snakker med spillerne, og vennskapet i troppen.

24. mar 2020 kl 09.44 Arve Vassbotten

– Han er utrolig. Alt ved han, på alle områder er det. Man management, som person, som manager. Bare utrolig, sier Trent Alexander-Arnold i et intervju med GQ om Jürgen Klopp.

– Når man ser han på TV, kan man se at han er en omsorgsfull person. Man kan se at han er en som bryr seg om folk rundt seg. Han bry seg om familien sin, han bryr seg om spillerne sine, han bryr seg om sine kollegaer. Han behandler alle likt. Han behandler kapteinen på samme måte som han gjør med en ung spiller.

– Folk har sannsynligvis inntrykk av at han bærer hjertet utenfor drakta. Det har han til en viss grad, men han vet hvordan han kontrollerer det, og det er en fordel for alle rundt ham. Han vet hva som trenger å bli sagt, og hvilken tone han bør bruke til enhver tid, sier Trent. 

– Vet ofte selv hva man må gjøre

Liverpools høyreback sier det ikke er slik at man alltid får en grunn når man blir vraket fra lagoppstillingen.

– Noen ganger, og noen ganger sier han ikke noe. Kanskje er det en beskjed i seg selv. Er du ikke på laget må du gjøre noe for å bli bedre. De fleste gangene vet man selv hva man må gjøre. Men om det er behov for å få det forklart, så gjør han det.

Han sier Klopp sjelden setter seg ned med videoklipp for å vise hva som trengs å forbedre.

– Nei, han setter seg ikke ned og viser deg klipp. På dette nivået burde spillerne gjøre det på egenhånd. Hvis manageren har fortalt deg noe, og du ikke helt forstår det, går du til analytikeren og får klipp for å forstå hva han mente.

I intervjuet får Trent også spørsmål om han mener man kan bygge varige vennskap med lagkameratene i et så konkurransedrevet miljø.

– Du vil få ordentlige vennskap i et lag, fordi man bruker så mye tid sammen at man vet så mye om hverandre. Jeg har stor tro på at det varer lenger enn folk tror.

– Du forstår dem, du har det morsomt med dem, du går gjennom gode tider og dårlige tider sammen. Du deler så stor del av livet med de personene. De blir familien din, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]