– Det er dette jeg alltid har drømt om

Trent Alexander-Arnold om høyrebacksposisjonen, Mbappé-feiringen og tittelracet.

6. mar 2020 kl 09.44 Arild Skjæveland

Trent Alexander-Arnold har gjort et intervju med BBC, der de har bombadert ham med spørsmål om karrieren så langt, både på og utenfor banen. 

21-åringen spilte stort sett på midtbanen på akademiet, før han ble omskolert til høyreback. Det var en avgjørelse han tok sammen med trenerne sine.

– Det var jeg, Neil Critchley og Alex Inglethorpe. «Critch» var manageren min for U18, og Alex var sjefen på akademiet. Jeg ønsket å komme inn på førstelaget så snart som mulig, så vi bestemte at det var den enkleste ruten inn, sier høyrebacken, som nå er en av verdens aller beste i sin posisjon.

Han er ærlig på at det er forsvarsdelen av det som har vært mest utfordrende.

– Det var vanskelig fordi du sjelden er isolert defensivt høyere oppe på banen, uten at noen kan hjelpe deg. Jeg har alltid likt å spille høyreback fordi det gir deg mer frihet offensivt. Det er mye mer kaotisk i midten. Jeg får sannsynligvis ballen mer nå enn det jeg gjorde da jeg spilte midtbane. Det handler om å påvirke kampen så mye som mulig derfra.

– Det jeg alltid har drømt om

Liverpool er på god vei til å sikre seg sin første ligatittel på 30 år. Alexander-Arnold sier at han ikke kjenner på presset.

– Nei, jeg nyter det, for dette er det jeg alltid har drømt om. Å være i en tittelkamp, spille finaler, være på et lag med suksess og prøve å vinne ting. Det at du vet at laget rundt deg er godt nok til å vinne hver kamp tar av presset, sier han.

Da høyrebacken scoret borte mot Leicester, løp han til bortesvingen og sto med armene i kryss. Det var planlagt.

– Mbappé-feiringen! Det er noe jeg gjør med kompisene mine, når vi tuller rundt. Jeg scorer ikke så ofte, så jeg har sagt i lang tid at jeg skal gjøre det neste gang jeg scorer. Jeg tror det var tre-fire måneder mellom mine to mål, så jeg hadde planlagt det en stund!

Liverpool - Bournemouth spilles lørdag kl. 13.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]