– Han får vanskelige redninger til å se enkle ut

Alisson Becker har holdt buret rent i 10 av 18 ligakamper denne sesongen, og Trent Alexander-Arnold hyllet i dag både keeperen og en annen forsvarskollega.

17. feb 2020 kl 23.20 Einar Kvande

I forkant av Liverpools tøffe bortekamp mot Atletico Madrid hyllet i dag Trent Alexander-Arnold forsvarskollegene Alisson Becker og Joe Gomez. Måvakt Alisson har holdt buret rent i 10 av de 18 ligakampene han har stått i mål denne sesongen, og leder dermed kampen om Golden Glove selv om han har gått glipp av hele åtte kamper.

– Jeg tror mange begynner å gå tom for superlativer om ham. Det er utrolig betryggende å ha ham bak oss. Vi stoler virkelig på keeperen vår. Han er en verdensklasse-keeper. Trolig den beste i verden. Vi er veldig takknemlige for at vi har ham på laget vårt. Han hjelper oss virkelig, sa Alexander-Arnold om den brasilianske sisteskansen under en pressekonferanse i kveld.

– Etter at han kom tilbake fra skade har han holdt nullen i mange kamper. Han har vist i kamp etter kamp at han får vanskelige redninger til å se enkle ut.

GODE KOLLEGER: Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez har imponert i Liverpool-forsvaret denne sesongen.

GODE KOLLEGER: Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez har imponert i Liverpool-forsvaret denne sesongen.

Fire gode stoppere

Joe Gomez er en annen formspiller i Liverpool-forsvaret, som Alexander-Arnold nyter å spille sammen med.

– Vi så det allerede forrige sesong, ja helt siden han kom til klubben, at han er en utrolig spiller. Han har selvsagt slitt en del grunnet skader, og har dermed ikke fått spille så mye som han hadde ønsket.  I starten av sesongen var han trolig frustrert over at han ikke fikk så mye spilletid som han ønsket, men han har vært tålmodig. Han var utrolig god på trening, og så snart han fikk sjansen grep han den med begge hender.

– Alle tre midtstopperne som har vært partner til Virg denne sesongen har tatt godt vare på sjansene, og har levert spill i verdensklasse hver gang de har kommet inn. Vi ser det hver dag på trening med alle fire. Det kommer ikke som noen overraskelse på noen av oss at de presterer som de gjør når de får sjansen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]