De to viktigste brikkene i puslespillet skal være villige til å forlenge sine kontrakter

Nye kontrakter til viktig forsvarsduo står høyt på blokka til Liverpool FC.

3. feb 2020 kl 13.16 Einar Kvande

Alisson Becker og Virgil van Dijk blir av mange regnet som de to viktigste brikkene i Jürgen Klopps mesterverk av et Liverpool-lag, og ledelsen på Anfield mener at man ikke finner maken til spillere i disse to posisjonene i dagens marked.

Melissa Reddy i Independent skriver at det har fått høyeste prioritet hos Liverpool FC å sørge for at verdens beste midtstopper og verdens beste keeper signerer ny langtidskontrakter, og begge spillerne skal være villige til å forlenge sine avtaler.

Får man dette på plass er man godt skodd i forsvarsrekka i mange år fremover, da Joe Gomez, Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson har signert nye kontrakter i løpet av de siste 13 månedene. 

Droppet kjøp av Dortmund-forsvarer

Om det er noe som mangler, så er det kanskje bedre dekning på venstrebackplassen. Reddy skriver at Liverpool hadde peilet seg inn mot Borussia Dortmunds Raphael Guerreiro sist sommer. Han ville ha kostet rundt 17 millioner pund, og ville ha krevd en ukelønn på rundt 60 000 pund i uka.

Klubbledelsen konkluderte imidlertid til slutt med at denne handelen ikke var nødvendig, da Robertson kun ville bli satt ut av laget om han ble skadet, og man hadde James Milner og Joe Gomez i bakhånd i den posisjonen, i tillegg til at Yasser Larouci har vist lovende utvikling.

Situasjonen er den samme også for høyrebacken, der Alexander-Arnold er fast inventar. Milner og Gomez kan spille også der om nødvendig, i tillegg til at man har Neco Williams som har vist lovende takter når han har fått sjansen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]