Klopp:– Jeg vet ikke om noen annen spiller som ham

Liverpool-manageren mener Firmino er en helt unik angriper.

3. feb 2020 kl 12.45 Kenneth Baraas

En fiks pasning med såla, en kald og behersket pasning med vinkel på 45 grader og en uegoistisk pasning som nærmest trillet bortover femmeterstreken. Roberto Firminos hat trick av målgivende var et faktum mot Southampton, og brasilianerens brede og hvite smil understreket hvor lite det betyr for ham at forrige hjemmemål for hans egen del kom i april 2019. 

Jürgen Klopp svarer følgende på spørsmål om han har sett en spiller som utfører nierrollen på samme måte:

– Nei. Arsene Wenger sa at han var unik? Det er han. Han er unik, en veldig smart fotballspiller, sier Jürgen Klopp, ifølge Liverpool Echo.

– For eksempel i den første omgangen, mellom Southampton-spillerne som lå i en veldig tett formasjon, hvordan han falt ned i banen og holdt på ballen, hvordan han får ting til å skje er utrolig. 

– Selv en spiller som Bobby trenger adresser der han kan spille ballen, fordi han kan ikke bare ta med seg ballen og løpe alene. Hvordan han bruker ferdighetene til lagkameratene sine er virkelig noe eget. Jeg vet ikke om noen annen spiller som ham.

– En uegoistisk nummer ni? Overraskende nok måtte han hente inn de andre på laget når det gjelder antall målgivende.

– Det fine er at han fortsetter å være grådig med å score mål selv i de rette øyeblikkene, eller så sentrer han til en lagkamerat i bedre posisjon, lyder rosen fra Liverpool-manageren. 

Hylles av lagkamerat

Alex Oxlade-Chamberlain fikk æren av å få en genial pasninge fra Firmino, og engelskmannen tok vare på sjansen ved å sette inn 1-0. Lagkameraten setter stor pris på sin brasilianske lagkamerat.

– Det er slik han spiller og han gjør disse fantastiske tingene hele tiden. Jeg elsker ham, jeg gjør det. Han er en sann glede å spille sammen med, sier Oxlade-Chamberlain. 

– Han ser alltid etter noen han kan spille til, han jobber for laget og ferdighetene hans snakker for seg selv. Han er en fantastisk mann, og alle på laget elsker ham. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]