– Jeg tenker ikke at jeg er en veldig god fotballspiller

Trent Alexander-Arnold mener han fortsatt kan bli mye bedre.

23. mar 2020 kl 10.31 Arve Vassbotten

– Det var et av de stolteste øyeblikkene i mitt liv. Definitivt, sier Trent Alexander-Arnold om første gang han hørte «He’s Alexander-Arnold... the Scouser in our team», bli sunget fra The Kop.

Høyrebacken mener han har et ekstra ansvar, som den eneste scouseren som er fast på førstelaget.

– Det er noe jeg er enormt stolt av, noe jeg mener kommer med et ansvar. Jeg tar det ikke som en selvfølge, for jeg vet det er så vanskelig å oppnå det. Det er sannsynligvis drømmen til alle på stadion å være den på laget som er fra byen de er fra, og å kunne gjøre det for laget du var fan av da du vokste opp, sier 21-åringen i et intervju med GQ

– Jeg har mye å forbedre

Til tross for suksessen de siste årene med blant annet Champions League-seier, Super Cup-seier, seier i VM for klubblag, og stadig nye rekorder med målgivende fra høyreback, svarer Trent dette på spørsmålet om når han innså at han kom til å bli en veldig god fotballspiller.

– Jeg tror jeg aldri visste at jeg kom til å bli en god fotballspiller. Selv nå tenker jeg ikke at jeg er en veldig god fotballspiller.

– Jeg vil si at jeg ikke har nådd mitt fulle potensiale i det hele tatt. Jeg er ikke der jeg trenger å være, og hvor jeg kan være. Så det er ikke noen vits å sette en merkelapp på det, slik jeg ser det. Jeg har fortsatt mye å forbedre, sier Trent.

Konkurranseinstinktet ble et problem

JOBBET MED SINNET: Trent Alexander-Arnold sier han har jobbet med å ikke bli så sint på seg selv for feil han har gjort i kamper.

JOBBET MED SINNET: Trent Alexander-Arnold sier han har jobbet med å ikke bli så sint på seg selv for feil han har gjort i kamper.

Trenere Trent jobbet med da han var ung, mener scouseren hadde et problem med aggresjon.

– Jeg var ikke sint hele tiden, men hadde kanskje bare litt vel stort konkurranseinstinkt noen ganger, for jeg ønsket å vinne så mye at hvis jeg ikke gjorde det ble jeg selvsagt opprørt. Jeg ble sint, sint på meg selv over at jeg ikke hadde vunnet. Det stammer fra da jeg var ung, og der alt jeg gjorde med brødrene mine handlet om konkurranse. Så for meg var det normalt å være sint om man ikke vant.

Han sier han kunne miste konsentrasjonen i kamper, og isteden fokusere på feilene han gjorde.

– Du går løs på deg selv. De neste fem minuttene er du ute av kampen, og laget er nede i ti menn. Å kontrollere temperamentet gjør man på samme måte som man trener på å sentre, mottak, ferdigheter, skudd og innlegg. Det mentale er like viktig som det tekniske, mener Trent.

– Bor der så lenge jeg trenger

Fortsatt bor han hjemme sammen med moren. Og han har ikke noen planer om å flytte for seg selv ennå.

– Jeg bor der så lenge jeg trenger. Jeg har alltid likt å ha folk rundt meg som jeg liker og elsker, så å ha familien rundt seg hele tiden er viktig. Jeg har alltid likt det, sier han.

Selv om han sier hans andre favorittlag er Barcelona, ser han for seg at han kan spille hele karrieren i Liverpool.

– Ja, jeg kan se for meg det.

Han har ikke tenkt på å spille i en av de andre store ligaene.

– Jeg har egentlig aldri tenkt på det. Jeg har alltid elsket Liverpool. Jeg har alltid støttet dem. Jeg har alltid spilt for dem.

– Så jeg har aldri hatt en grunn til å tenke på det. Selv nå. Jeg ville ikke sittet på rommet og dagdrømt om å spille et annet sted. Jeg er Liverpool-spiller. Jeg elsker klubben mer enn noe annet. Jeg elsker alt ved det. Jeg elsker fansen, folkene. Jeg elsker byen. Så nei, hvorfor skulle jeg tenke på det?

Har du innspill til journalisten?
[email protected]