Gerrard forteller om tidligere samtale med en usikker Henderson

Rangers-manageren har alltid sett kvaliteten til dagens Liverpool-kaptein.

22. mar 2020 kl 19.06 Kenneth Baraas

Jordan Henderson lærte av Steven Gerrard da begge var i klubben, og førstnevnte har viderført kapteinsrollen på eksemplarisk vis. Den tidligere Liverpool-spilleren forteller at han så noe spesielt i sin daværende midtbanekollega. 

– Det er spillere som gir alt hver eneste dag. Jeg satte pris på Jordans innsats og løpskraft da jeg trente sammen med ham, sier Steven Gerrard til Scotzine

– Noen spillere spiller for seg selv, men Jordan gjør den kjedelige jobben med å løpe, kjempe for andreballene. 12 eller 13 kilometer lørdag, og det samme igjen på onsdag, igjen og igjen. Lag fungerer ikke uten en arbeidshest som Jordan Henderson. Han vil helt klart bli en Premier League-vinner. Jeg ser ham spille, og tenker: «Bra for deg»

– Han har selvtilliten nå. Han har løftet Champions League-trofeet. Jeg skal dog ikke ha noe ære, han har gjort alt på egenhånd. Men jeg husker en samtale i Los Angeles, der han var usikker på om han kom til å bli i klubben eller ikke. 

– Jeg husker jeg sa at han ikke måtte gi opp Liverpool, og at det ville gå bra. Jeg visste om de ferdighetene han hadde i seg og at han ville klare det. Det er bare noe du vet med visse personer. 

Arvtakeren etter Klopp?

Gerrard blir ofte omtalt som den manageren som skal ta over den dagen Jürgen Klopp pakker sekken og drar videre fra Anfield. Scouseren er dog bestemt på hva han mener om saken. 

– Jeg forstår hvorfor noen ser det for seg, siden jeg var kaptein i så lang tid og flere av supporterne ønsker meg tilbake. Men jeg er smart nok til å forstå at man først og fremst må være god nok. Eierne må tenke at du er den rette for jobben, påpeker Gerrard. 

– La oss si at Jürgen Klopp går videre fordi han ikke kan holde på lenger. Da velger de ikke meg når jeg er den 20. beste kandidaten. Jeg ønsker å være forberedt før jeg eventuelt får muligheten i Liverpool. Jürgen fortalte meg blant annet at han hadde to år uten kameraer til stede, der han gjorde mange feil før han fikk den nødvendige selvtilliten på sidelinjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]