Sporting Braga 0-1 Rangers (2-4 sammenlagt):Tidligere Liverpool-spiller sendte Gerrards mannskap videre i Europa League

Steven Gerrards mannskap tok seg videre i Europaligaen på tross av enormt sjansesløseri.

26. feb 2020 kl 19.57 Jens Hapnes Rege

Steven Gerrard og hans Rangers hadde et godt utgangspunkt før returoppgjøret i Portugal etter den vanvittige snuoperasjonen på Ibrox.

Laget fra Skottland ledet 3-2 fra den første kampen, og det var ingenting som tydet på at de skulle kaste bort det i den første omgangen.

Sjansesløseri

Gerrards plan var åpenbart å la portugiserne ha ballen, og å slå raskt inn i bakrom dersom de fikk låne ballene. Det fungerte til punkt og prikke.

Rangers skapte flere sjanser på overganger, og bare en god målvakt i hjemmelagets bur i kombinasjon med dårlige avslutninger fra skottenes angrepsspillere holdt Braga inne i kampen.

I stjernespissen Alfredo Morelos fravær slet laget med å sette sjansene, og det så ut til at det målløse resultatet skulle stå seg til pausen.

Etter 45 minutters spill fikk Rangers straffespark etter en klønete hands av en Braga-spiller, og det så endelig ut som om Rangers skulle få det viktige ledermålet.

Ianis Hagi, helten fra det første oppgjøret, gikk selvsikkert frem, men det kontante straffesparket ble reddet av en lang arm fra motstanderlagets målvakt.

Rangers har fått muligheten fra krittmerket ti ganger denne sesongen, og har misset seks av de.

REDNING: Bragas sisteskanse reddet straffespark på tampen av den første omgangen.

Taktisk triumf

Gerrads taktiske mesterplan fortsatte å ha god effekt i den andre omgangen, og etter 61 minutter fikk de det fullt fortjente ledermålet.

Hagi sendte tidligere Liverpool-spiller Ryan Kent alene med keeper, og 23-åringen satte ballen kontrollert ned i det venstre hjørnet til supporternes store lettelse.

Sheyi Ojo ble byttet inn med 15 minutter igjen av kampen, i Gerrards forsøk på å sikre ledelsen med enda et mål på en overgang.

22-åringen spilte alene på topp da Rangers la seg dypt for å trygge inn ledelsen. Han skapte frispark, og kjøpte skottene tid med gode løp og et skummelt skuddforsøk som ble reddet til hjørnespark.

Sjansesløseriet ble heldigvis ikke utslagsgivende for Gerrards mannskap, som greide å holde på ledelsen på tross av store Braga-sjanser mot slutten. , Det blåkledde laget er med i potten når de neste rundene i Europa League skal trekkes.