Steven Gerrard har opplevd flere snuoperasjoner som spiller. Nå fikk han bivåne det hele fra trenerbenken.

20. feb 2020 kl 22.54 Jens Hapnes Rege

Steven Gerrards Rangers møtte Sporting Braga i de første utslagsrundene i Europaligaen.

Da trekningen ble gjort i desember virket det som en drømmetrekning, mot et lag som lå langt nede på den portugisiske tabellen.

Siden den gang har laget fra Braga byttet trener til Ruben Amorim og har klatret helt til tredje plass på tabellen etter ni seire på de siste ti kampene.

Portugiserne startet bra på Ibrox, og etter 11 minutter sendte Fransergio bortelaget i ledelsen med et nydelig langskudd.

Rangers spiss Alfredo Morelos, som er toppscorer i Europaligaen, hadde flere sjanser til å utligne mot slutten av omgangen, men Amorims mannskap holdt tett før hvilen.

Etter hvilen ble vondt til verre for Gerrards mannskap, da Braga økte ledelsen like før timen var spilt. Da så det ut som om det skulle bli nok en skuffende aften for Rangers, som har vært fryktelige etter vinterpausen.

Men etter 67 minutter var Ianis Hagi, sønn av Gheorge, frempå og reduserte til 1-2, og syv minutter senere fant innbytter Joe Aribo veien til nettmaskene og utlignet. Det kokte på Ibrox.

Like etter 80 minutter fikk Rangers frispark fra utenfor 16-meteren. Ianis Hagi tok det, fant veien til nettmaskene, og Ibrox gikk berserk.

Etter vinterpausen har Rangers spilt seg ut av gullkampen i Skottland (13 av 21), og det så lenge ut som om de skulle kaste bort muligheten i Europaligaen. Nå lever oppgjøret i beste velgående.

Gerrard har vært med på flere legendariske snuoperasjoner som spiller - nå fikk han oppleve sin første fra trenerbenken.

Sheyi Ojos sjanser har blitt begrenset etter vinterpausen, og han ble nok en gang utelatt fra stallen i den viktige kampen.

Rivaler kontrollerte

Mange anser Wolverhampton som en av favorittene til å vinne årets Europa League, og de tok et steg mot neste runde da de møtte Espanyol torsdag kveld.

Ulvene dominerte i den første omgangen, og scoret allerede etter 15 minutter, men det kunne og burde vært enda mer i den første omgangen. Dominansen fortsatte i den andre omgangen, og etter 52 minutter fant Ruben Neves nettmaskene med et nydelig skudd.

Diego Jota scoret to nye mål i den siste halvtimen, og Wolves tok et gigantisk steg mot åttendedelsfinaler med 4-0 hjemme mot Espanyol.

Arsenal startet sin jakt på Champions League-fotball borte mot Olympiakos, og fikk med seg et bra resultat hjem til London.

Mikel Artetas mannskap spilte ikke en god kamp mot Olympiakos, og grekerne kunne ha scoret flere mål før Alexandre Lacazette sendte «Gunners» i ledelsen etter 80 minutter.

Det resultatet sto seg, og alt tyder på at Arsenal får en enkel reise videre.