Gerrard håper et eventuelt ligagull skal lindre smertene hans

Den tidligere Liverpool-kapteinen tenker fremdeles over sitt verste minne i den røde trøya.

14. jan 2020 kl 11.09 Kenneth Baraas

Steven Gerrard fikk aldri muligheten til å løfte Premier League-trofeet som kaptein for de røde. Scouseren innrømmer at glippen mot Chelsea i april 2014 fremdeles preger ham - der Demba Ba snappet ballen og scoret etter at Gerrard hadde sklidd, og Manchester City til slutt vant ligaen med to poeng. Han håper denne sesongen skal være med å legge et lokk over situasjonen. 

– Hvis Liverpool vinner ligaen, så vil det helt klart hjelpe på hvordan jeg føler rundt det. Når jeg analyserer det ordentlig, så forstår jeg at det ikke bare var det ene øyeblikket (som spolerte gullsjansene), men det er en del av meg, en del av meg tenker at det er det, forteller Gerrard i Jamie Carraghers podkast «The Greatest Game». 

– Folk sier til meg at sesongen var 38 kamper, men jeg vet fremdeles hvor stort det øyeblikket var. Det var så stort. Brendan sa nylig at Jordan Hendersons suspensjon spilte en stor rolle - og det gjorde det. 

– Kanskje det ikke var så avgjørende, det er tross alt mye som skjer gjennom en sesong. Men i det øyeblikket, mot det laget, så var det stort. Det ligger fremdeles der når folk prøver å si at det ikke var så avgjørende.

Carragher spør videre om hvorfor Gerrard følte behov for å «rømme» landet etter hendelsen. Den daværende kapteinen fløy med privatfly til Monaco kort tid etter Chelsea-kampen. 

– Fordi det var et vanvittig tøft øyeblikk. Mye tøffere enn hva folk tror det var. Det er den eneste gangen i en 20 år lang karriere at jeg har følt meg helt nummen. Kroppen var helt nummen. Det var helt forferdelig, innrømmer Gerrard. 

Trofeer er den beste medisinen

Den nåværende Rangers-manageren forteller om hvordan han nå følger Liverpool som en supporter, og Champions League-triumfen var et sterkt øyeblikk for 39-åringen.

– Når Liverpool vant Champions League forrige sesong, satt jeg og så rundt meg, på fansen, og jeg tenkte at nå er alle glade igjen. Det gjorde at jeg følte meg bedre igjen. 

– Alle var triste etter tapet mot Real Madrid (finalen i 2018), men Champions League i fjor var et øyeblikk som gjorde ting bedre for meg, og hvis Liverpool vinner ligaen så vil det definitivt hjelpe. 

– Og det vil også hjelpe å ha suksess med Rangers, å ha en suksessfull sesong tror jeg vil bidra, avslutter Liverpools tidligere kaptein. 

Du kan høre episoden i PlayerFM, iTunes eller på Spotify.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]