Champions League-suksessen bringer Liverpool nærmere Manchester United økonomisk

Deltakelse i Europas gjeveste selskap har stor betydning for klubbenes inntekter.

14. jan 2020 kl 09.10 Kenneth Baraas

Liverpool vant Champions League forrige sesong og endte på 2. plass i ligaen. Begge disse prestasjonene viser seg som en tydelig faktor for en økende inntekt for klubben. 

Ifølge Deloittes «Football Money League» for 2018/2019-sesongen, kan Liverpool skilte med en inntekt på 533 millioner pund forrige sesong - det gir en 7. plass blant samtlige klubber i verden. 

Det er fremdeles er det et stykke opp til for eksempel Manchester Uniteds 627 millioner pund, men det er en klar tendens til at avstanden mellom klubbene blir mindre.

Et bilde på dette er den forventede inntekten til de røde djevlene, som for øyeblikket ligger på rundt 560 millioner pund. En av hovedårsakene til dette er Uniteds manglende deltakelse i Champions League. 

Manchester City tjente fem millioner pund mer enn Anfield-klubben forrige sesong, som betyr at Liverpool befinner seg på tredjeplass blant de engelske lagene.

Positive tendenser

Hvis Jürgen Klopps mannskap kan bygge videre på suksessen i Europa og fortsette den gode formen i ligaen, så er det stor sannsynlighet for at de røde klatrer på den hjemlige tabellen - også økonomisk. 

Fenway Sports Group er kjent for å gjøre riktige grep, og utvidelse av Anfield og Nike-avtalen er med på å bygge oppunder en tro på at inntektene bare vil øke. 

Bak den ovennevnte trioen følger Chelsea med 452 millioner og Arsenal med 392 millioner pund. Liverpools nabo, Everton, ligger dog et godt stykke bak med sine 187 millioner pund. 

Liverpool nærmer seg også å bryte seg inne i det aller gjeveste selskap i Europa, der Manchester United befinner seg på 3. plass. Paris St. Germain innehar 5. plassen, og Bayern München ligger på plassen over. Øverst ligger den spanske duoen Real Madrid og Barcelona, og den katalanske klubben har en god ledelse på resten med sine 841 millioner euro. 

«Liverpools langsiktige ambisjoner om å bli en del av de fem største klubbene i den økonomiske ligaen i fremtidige utgaver er ikke urealistiske. Spesielt hvis klubben kan bygge videre på suksessen på banen fra forrige sesong - i både Champions League og Premier League», lyder Deloittes vurdering. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]