Gerrard tviler på at han blir mannen som tar over etter Klopp

Den tidligere Liverpool-kapteinen tror han må bevise at han duger i manageryrket, gjennom to eller tre suksessfulle jobber, før han er klar for en eventuell managerjobb i Anfield-klubben.

24. feb 2020 kl 09.51 Einar Kvande

Steven Gerrard tviler på at han får managerjobben på Anfield den dagen Jürgen Klopp måtte trekke seg tilbake. Liverpool-legenden er for tiden manager i Glasgow Rangers, som er tolv poeng bak byrival Celtic i den skotske toppserien.

39-åringen spilte 710 kamper for Liverpool, og noterte seg for 186 mål, over en periode på 18 år i barndomsklubben. Han var også U18-manager i Liverpool i 2017/18-sesongen.

Gerrard er ofte blitt nevnt som en mulig erstatter når Jürgen Klopp velger å gi seg på Anfield, men scouseren tror han må overbevise klubbens eiere om at han er god nok for en slik jobb først.

– Jeg forstår hvorfor jeg nevnes som en mulig kandidat til å ta over etter Klopp, for jeg var kaptein i klubben så lenge, og mange Liverpool-supportere vil like at jeg kommer tilbake til klubben, uttaler Gerrard i et intervju med Mail on Sunday gjengitt av Evening Standard.

– Jeg er smart nok til å skjønne at du først og fremst må være god nok for en slik jobb. Eierne må synes at du er riktig mann for jobben.

– La oss si at Klopp vinner Premier League og Champions League, og forlater klubben fordi han føler han ikke kan ta dem høyere. Da kommer ikke eierne til å velge meg om jeg bare er den 20. beste kandidaten.

Føler seg ikke klar

Tidligere klubblegender som Ole Gunnar Solskjær, Mikel Arteta og Frank Lampard har for tiden managerjobber hos klubbene de spilte for som aktive, henholdsvis Manchester United, Arsenal og Chelsea. Med vekslende hell. Gerrard vil være sikker på at han er klar for jobben den dagen han eventuelt returnerer til Liverpool.

– Ingen har spurt meg om jeg synes jeg trenger to eller tre andre managerjobber først. Dersom jeg skulle få sjansen i Liverpool ønsker jeg å være så godt forberedt som mulig. Du kan ikke planlegge alt sesong for sesong. Dersom ting går galt kan du stå uten jobb i løpet av noen få måneder. Det er slik det er i dette yrket, men det er du klar over før du tar jobben.

– Jürgen Klopp fortalte meg at han prøvde og feilet i to år før han fikk selvtillit som manager. Det var det samme som jeg gjorde med Liverpools juniorlag. Jeg trodde ikke jeg var ferdig utlært da jeg kom til Rangers. Om jeg er klar for Liverpool-jobben nå? Det er jeg trolig ikke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]