Dro som en flopp, nå kan Liverpool tjene 20 millioner pund på han

Om Lazio ikke overtaler Luis Alberto om å bli, kan Liverpool få en uventet pengesum i sommer.

23. mar 2020 kl 08.29 Arve Vassbotten

Liverpools sportsdirektør Michael Edwards har fått mye velfortjent skryt de siste årene for Liverpools aktivitet på overgangsmarkedet. Nå er det en ny genial klausul fra Edwards som får oppmerksomhet. 

For da Luis Alberto forlot Liverpool med 12 kamper og null mål sommeren 2016, sto prisen i stil med hva han hadde levert. 4,3 millioner pund pluss klausuler på 1,7 millioner pund var prisen Lazio betalte for spilleren som tilbragte mye tid på utlån. 

Liverpool hadde imidlertid også lagt inn en videresalgsklausul på 30 prosent på midtbanespillerens neste overgang. 

Interesse fra flere klubber 

Denne sesongen har 27-åringen storspilt i serie A, og har 12 assist og fire mål på 25 kamper.

Det har fått flere klubber blant annet i Premier League til å åpne øynene for Alberto, og blant annet Everton har vist interesse. Lazio verdsetter spanjolen til 69 millioner pund ifølge Marca. Dermed kan Liverpool potensielt tjene 20,7 millioner pund på han.

Ulempen for Liverpools del er at Alberto har spilt så bra at Lazio ønsker å beholde han i Roma, og spillernes agent bekrefter at de ønsker å få på plass en ny avtale. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]