Mirror:Korona-pandemien kan påvirke klubbenes transferplaner

Korona-pandemien kaster lange skygger over verdenssamfunnet, inkludert fotballsporten.

22. mar 2020 kl 11.15 Einar Kvande

En rekke fotballklubber ventes å få økonomiske problemer som en følge av korona-pandemien, og dersom dagens situasjon blir langvarig vil det utvilsomt påvirke også toppklubbenes transferaktivitet.

Mirror skriver at Liverpool, Manchester United og Chelsea er tre av klubbene som vil tenke seg om to ganger før de gjennomfører sine transferplaner til sommeren.

Borussia Dortmunds Jadon Sancho er for eksempel en spiller som står høyt på ønskelisten til alle de tre klubbene.

Koronaviruset truer imidlertid verdensøkonomien. Tusenvis av mennesker er allerede døde etter å ha blitt syke, og mange fotballfans kan bli arbeidsledige og få økonomiske problemer som en følge av pandemien. Dette vil utvilsomt også påvirke økonomien til fotballklubbene.

– Hvordan transfervinduet vil se ut når fotballen ruller igjen er det ingen som kan spå noe om nå, men klubbene vil nok trå varsomt, spår en anonym fotballsjef til tabloidavisen.

Mirror skriver at Jürgen Klopp allerede har hatt samtaler med sjefene i Fenway Sports Group om transferbudsjettet til sommeren. I tillegg til Sancho har Liverpool-manageren Timo Werner i kikkerten. RB Leipzig-spissen har en utkjøpsklausul på 50 millioner pund. En annen som Klopp har peilet seg inn mot er Bayer Leverkusens midtbanespiller Kai Havertz. En spiller som verdsettes til 90 millioner pund.

Mirror tror imidlertid dette er summer som kan skape trøbbel for toppklubbene, da fotballverden fort kan se helt annerledes ut etter koronavirusets herjinger.

Nye kontrakter for Alisson og Van Dijk?

Vel så viktig som å kjøpe nye spillere kan det være for toppklubbene å få sine største stjerner til å signere nye avtaler. 90min.com hevder at Liverpool har jobbet hardt for å få to av sine aller beste spillere, Alisson Becker og Virgil van Dijk, til å sette navnetrekket sitt på nye avtaler.

Nettstedet hevder at partene nå er i ferd med å komme i mål med disse forhandlingene, og at duoen snart vil signere sine nye og forbedrede kontrakter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]