– Vi må tilpasse oss og løse problemene

Southamptons daglige leder er blant dem som ønsker å fullføre årets sesong, og velger å være løsningsorientert.

21. mar 2020 kl 20.52 Einar Kvande

Premier League er satt på vent til tidligst 30. april på grunn av koronavirus-pandemien, men mange tror at det vil gå mye lenger tid før fotballen ruller igjen. 

UEFA har vedtatt å utsette EM til sommeren 2021, noe som gir de europeiske klubbene muligheten til å fullføre sine serier i sommer. 

Liverpool er ni kamper unna sin første ligatittel på 30 år, og spillere og supportere venter i spenning på hva som vil skje med Premier League i månedene som kommer.

Ett av problemene som er blitt nevnt, er at mange spillerkontrakter løper ut den 30. juni. Dette er noe Southamptons daglige leder, Martin Semmens, mener ikke bør være noe stort problem.

– Vi håper at ligaen skal være ferdigspilt innen utgangen av juni. Det vil gjøre alt enklere for alle, sier Semmens til BBC Radio Solent.

Håper å unngå en utsettelse av neste sesong

– Så snart vi passerer den datoen er det en del legale utfordringer og andre problemer som må løses. Men dersom vi ender opp med å spille frem til 15. juli, og du må forlenge spillernes kontrakter med et par uker, så tror jeg ikke det vil by på alt for store problemer.

– Sammenlignet med utfordringene som samfunnet står overfor akkurat nå, blir det bare småtterier å skulle overbevise en spiller om å spille fotball i to uker til og få godt betalt for det, før han bytter klubb. Jeg tror ikke dette vil bli noe stort problem.

– Den største utfordringen blir å sørge for at denne sesongen ikke vil påvirke kommende sesonger, og gjøre fotballsesongen mer og mer komprimert med årene. 

– Det vi kan si er at vi alle ønsker å spille i dette vinduet vi har fått, og spille fotballkamper på visse datoer. Den delen er faktisk ikke så vanskelig som den høres ut som. Det vil påvirke transfervinduet litt, og budsjettene til klubbene med tanke på å kjøpe spillere, og slike ting. Men for oss er dette forretninger, og forretningsmodellen vår blir ikke påvirket så lenge vi kan fortsette å spille fotball, avslutter Semmens.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]