Han har ikke tapt en eneste Premier League-kamp

Med Naby Keita på banen taper ikke Liverpool ligakamper. Likevel linkes han i disse dager bort fra Anfield-klubben.

21. mar 2020 kl 20.10 Einar Kvande EinarKvande

Naby Keita har vært svært skadeforfulgt siden han kom til Liverpool for to sesonger siden, og afrikaneren har fortsatt ikke innfridd de forventningene som supporterne hadde til ham. Likevel kan han vise til en nokså unik statistikk. Liverpool har ikke tapt en eneste ligakamp som midtbanespilleren har vært involvert i.

Forrige sesong, altså debutsesongen hans i Liverpool, startet Keita 16 ligakamper, pluss at han fikk ni innhopp fra benken. På disse 25 kampene scoret han to mål.

Denne sesongen har Keita vært mye skadeplaget, og han har derfor bare spilt fire ligakamper fra start, og fått et innhopp fra benken. Det har resultert i ett mål. Scoringen kom i bortekampen mot Bournemouth i begynnelsen av desember.

Liverpool har altså ikke tapt en eneste av de 34 ligakampene hvor Naby Keita har vært på banen for dem, men afrikaneren er nok neppe fornøyd med hva han har fått utrettet på Merseyside så langt.

Alle skadene har ødelagt mye for ham. Bare denne sesongen har han hatt fem ulike skadeavbrekk, samt ett under preseason.

Skadene

26. juni 2019 fikk Keita skader i både legg og lår under spill for Guinea mot Nigeria i Afrika-mesterskapet. Han satt på benken gjennom hele kampen da Guinea slo Burundi 2-0 i den siste gruppespillkampen den 30. juni, og ble etterpå fløyet til Merseyside for å bli undersøkt av Liverpools klubblege. Han var ikke tilbake i full trening igjen før den 29. juli. 

14. august gikk Keita glipp av Super Cup-finalen mot Chelsea. Han pådro seg en strekk i hoftepartiet på trening dagen før finalen, og var ikke tilbake i trening med laget før fredag 20. september. Fem dager senere spilte han den første timen mot MK Dons i ligacupen.

30. oktober måtte han tas av banen og holdt seg til lysken i ligacupkampen mot Arsenal. Han var tilbake på benken, og kom inn de siste minuttene mot Aston Villa bare noen dager seinere, 2. november. 

27. november var han ikke i troppen mot Napoli grunnet sykdom, men var tilbake i trening et par dager senere.

2. januar skulle han egentlig starte mot Sheffield United, men fikk en lyskeskade etter å ha skutt på oppvarmingen. Han var tilbake i full trening den 24. januar, og kom inn fra benken mot slutten av 2-0 seieren over West Ham den 29. januar.

29. februar var han ikke med troppen til kampen mot Watford, som er Liverpools eneste ligatap denne sesongen. En liten skade i hofta førte til at han ikke kunne spille på Vicarage Road.

Totalt har Keita ifølge Transfermarkt vært uaktuell til elleve av Liverpools 29 ligakamper denne sesongen. Altså over en tredjedel av kampene.

Angrer ikke

Jürgen Klopp forklarte i desember at alle skadeproblemene har gjort at Keita har brukt lang tid til å finne seg til rette.

– På ingen måte, svarte Klopp da han fikk spørsmål om han angret på at han la over 50 millioner pund på bordet for afrikaneren. 

- Han startet virkelig bra, alle synes å ha glemt det, og så ble han skadet. Samtidig har vi hatt to virkelig gode sesonger, lyder Klopps forklaring på at Keita så langt bare står bokført med 34 Premier League-kamper.

Keitas situasjon i Liverpool har imidlertid ikke gått upåaktet hen i Tyskland, og Bild linket tidligere denne uken midtbanespilleren til en overgang tilbake til RB Leipzig til sommeren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]