UEFA-presidenten vil ikke det skal deles ut ligatitler uten at sesongen fullføres

UEFA-president Aleksander Ceferin ønsker at sesongen 2019/20 spilles ferdig.

18. mar 2020 kl 10.05 Einar Kvande

Premier League og de andre toppligaene i Europa er blitt fortalt av UEFA at det er ønskelig at nåværende sesong fullføres innen 30. juni.

Før korona-viruset stoppet alt spill i Premier League hadde Liverpool kun avgitt fem poeng på 29 ligakamper, og de røde trenger således bare seks poeng til på de ni gjenværende kampene for å sikre seg sitt første ligamesterskap på 30 år. 

Flere har tatt til orde for at Liverpool bør tildeles ligamesterskapet dersom sesongen aldri kommer i gang igjen. Det vil ikke UEFA-president Aleksander Ceferin høre snakk om.

– Jeg har sett og hørt at det sirkulerer falske nyheter om at UEFA vil anbefale ligaene å avslutte sesongen nå, og la de som leder nå bli ligavinnere. Det kan jeg fortelle dere at ikke stemmer. Vårt mål er å avslutte ligaene, og vi har ikke kommet med denne typen anbefalinger til noen av fotballforbundene eller noen av ligaene, siteres Ceferin av Mirror.

Mye er uavklart

Det er selvsagt mange andre ting som må avklares i tillegg til ligamesterskapene, som hvem som kvalifiserer seg for europacupene og hvem som rykker ned. 

– 2019/20-sesongen må avsluttes i henhold til reglene. Vi kan ikke forandre på det, selv om situasjonen er ekstraordinær, sier Ceferin.

– Jeg kan ikke garantere at sesongen vil være avsluttet innen 30. juni, men det vil være urettferdig om vi avslutter ligaene med stillingen slik den er for øyeblikket, konkluderer UEFA-presidenten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]