– Om du har en lang nese, så er du i offside nå til dags!

UEFA-presidenten vil tillate at spillere kan være 10-20 centimeter i offside!

4. des 2019 kl 13.05 Einar Kvande

UEFA-president Aleksander Ceferin er ingen fan av VAR. I et intervju med Mirror kommer han med flere oppsiktsvekkende uttalelser.

– Om du har en lang nese, så er du i offside nå til dags, uttaler han.

– Lijnene blir tegnet av VAR-dommeren, så det er en subjektiv tegning på grunnlag av objektive kriterier. Så mitt forslag vil være - og dette er noe vi vil diskutere med dommeravdelingen - at det tolereres at spillere er 10-20 centimeter offside.

Innrømmer at handsregelen er et problem

UEFA-presidenten påpeker også hvor vanskelig det er å avgjøre om noe er hands eller ikke.

– Vi hadde et møte i Nyon for et par uker siden, der topptrenere som Jürgen Klopp, Pep Guardiola, Max Allegri, Carlo Ancelotti og Zinedine Zidane var tilstede. Alle topptrenerne for de store europeiske klubbene. Vår dommeransvarlig, Roberto Rossetti, viste en handssituasjon, og stilte spørsmålet om det skulle dømmes hands eller ikke. Halvparten av trenerne sa ja, den andre halvparten svarte nei. Så det sier noe om hvor klar regelen er. Vi aner ikke hvordan vi skal løse det!

– Ta for eksempel kampen mellom Liverpool og Manchester City. Var det hands eller ikke?

Dommer Michael Oliver lot som kjent spillet gå da Bernardo Silvas innlegg traff Trent Alexander-Arnolds arm i straffefeltet, og Liverpool gikk i angrep og scoret.

– Ingen vet hvem som tar avgjørelsene

– Noen dommere i England gider ikke sjekke engang, mens i Italia sjekker de i en halvtime. Det er et salig rot, utbasunerer Ceferin.

– Jeg var aldri noen stor fan av dette. Nå til dags har vi linjemenn som ikke bryr seg med å løfte flagget engang. De venter, venter og venter. Spillerne? De feirer ikke scoringer. Istedet venter de på VAR. Som sagt, hands, ingen kan forklare meg hva som er hands og hva som ikke er det. Hva er gjort med vilje? Dommeren er ikke en psykolog som vet om du gjorde noe med vilje eller ei!

– Dommere gjør feil, akkurat som spillere gjør feil. Vi kunne diskutere dommeravgjørelser i ukesvis. Det var interessant. Nå er det en slags teknologi. Ingen vet hvem som tar avgjørelsene.

– Det er greit om du ikke dømmer offside om det er snakk om en centimeter. For at det skal være offside må jeg ha en eller annen form for fordel. Jeg er som sagt ingen stor fan, men dessverre er det slik at dersom vi sier at vi ikke vil bruke det mer, er vi ferdige.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]