All motstand preller av som vann på gåsa

Klubben vår bevarer spenningen helt til siste spilleminutt, men til slutt kommer vi stort sett fra det med det resultatet vi kom for.

2. des 2019 kl 10.57 Birger Myhr

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

I Premier League ble det i november 12 av 12 mulige poeng, men alle kampene levde helt til siste minutt.

10.000 simuleringer tilsier følgende sannsynlige tabellplassering for Liverpool, sammenlignet med status ved starten av måneden:

Sannsynligheten for å vinne ligaen har steget ytterligere gjennom måneden og er nå 87 prosent.

Oversikten under viser utviklingen av de viktigste målsetningene for sesongen, runde for runde:

Også denne måneden er det selvsagt positiv utvikling overalt og det blir mer og mer åpenbart at de valgte kriteriene er irrelevante. Men selv ikke de mest optimistiske av oss ville sagt at «Hva er sannsynligheten for at Liverpool tar dobbelt så mange poeng som Manchester United?» var et relevant spørsmål. Sannsynligheten for dette er nå forresten 52,2%!

Simulasjonsmodellen sier nå at Liverpools antall poeng ved sesongslutt mest sannsynlig vil ligge i området 87 til 90 poeng, som er stort sprang opp fra forrige månedsskifte (80 til 87 poeng). Tyngdepunkt er nå på 88,0 poeng (opp fra 83,3).

I tidligere år har vi sammenlignet poengfangsten mot en målsetning på 75. Det føles nå helt irrelevant, men for historikkens skyld: Prestasjonen hittil tilsier altså at vi ligger 12,9 poeng for dette skjemaet. Det er 3,5 mer enn på samme tidspunkt i 2018/19-sesongen.

Desember byr i år på fem kamper ettersom West Ham-kampen blir utsatt. 75-skjemaet tilsier rett over 2,1 poeng i gjennomsnitt denne måneden.

Mer løpende oppdatert informasjon finnes på www.fotballungdom.no, dog i en mer nøytral framstilling.

Har du innspill til journalisten?